Agenda

Zevendonks kerkkoor uit Turnhout o.l.v. Martine Van Eyndhoven - Guillaume Lebbe, orgel

Datum: 1 2020 11:30 tot 13 2024 11:25
Details:

 

Het Zevendonks Koor (viert 30 jaar).

2 februari 1990, Lichtmis:  in Zevendonk wordt een koor opgericht. Pater Dumont van de Jezuïeten wil zich inzetten om een vierstemmig gemengd koor te leiden. Oorspronkelijk vroeg pastoor Gaston Hofman om een begrafeniskoor op te richten, maar al gauw werden ook andere vieringen verzorgd en was het Zevendonks Koor een feit. 
“De pater” leerde ons, bijna 20 jaar lang,  samen-zingen met grote aandacht voor de boodschap in de liederen.
Vanaf Pasen 2009 heeft Martine van Eyndhoven enthousiast en deskundig het “dirigeerstokje” overgenomen.

Eerst was Lus De Bont voorzitter, later Hugo Van den Broeck en daarna heeft Marie-Louise Van de Bergh 25 jaar lang de kar getrokken. Zij  vond het toen wel tijd om een opvolger te zoeken en vond Erik Druyts bereid om die taak op zich te nemen.

Het Zevendonks koor is een echt kerkkoor.  Wij verzorgen echter niet elke week de misviering, wel vooral op de hoogdagen.  Verder zingen we ook ieder jaar drie keer bij de zusters Clarissen, één keer bij de zusters Karmelietessen in Weelde en verzorgen we ook vieringen in de kerk van Schorvoort. 

Om mooi te kunnen zingen moet er natuurlijk geoefend worden.  Dit doen we elke dinsdag van 18.30 u. tot 20.00 u.  We beschikken in de kerk over 4 lokalen en ook 4 orgels, zodat we het eerste half uur met de verschillende stemmen afzonderlijk kunnen oefenen. Gelukkig hebben we enkele ervaren muzikanten om deze “kleine” repetities te leiden.  Het tweede deel van de repetitie zingen we dan samen onder de bezielende leiding van Martine Van Eyndhoven en organist Guillaume Lebbe.

De laatste jaren organiseren we ook een daguitstap die we beginnen als gastkoor in een eucharistieviering. 
De voorbije jaren zijn we zo te gast geweest in Rillaar, Arendonk, Hoboken en Vosselaar.  Voor dit jaar zijn we heel blij dat we de viering  in Carolus Borromeus mogen opluisteren, een hoogtepunt in  ons jubeljaar.

Voor deze gelegenheid worden wij bijgestaan door enkele zangers van het mannenkoor De Gezellen en het gemengd familiekoor Cant’Am

Guillaume Lebbe was van kinds af aan al gefascineerd door het orgel. Hij begon op achtjarige leeftijd orgellessen te volgen aan de muziekacademie van Turnhout, bij Nico Declerck, en later bij Wannes Vanderhoeven. Toen hij ging studeren in Leuven vervolgde hij de lessen aan de muziekacademie aldaar, bij Peter Breugelmans. Omdat het orgelvirus bleef kriebelen, heeft hij nog drie jaar orgelles gevolgd aan het conservatorium van Antwerpen (bij Joris Verdin). Hij is voornamelijk actief als organist in enkele parochies, en als vaste begeleider van het Zevendonks Koor.

 

 

 


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?