Agenda

DUO F.R.E.N.C.H. - Liesbet Moeremans, dwarsfluit - Krissie de Waard, piano

Datum: 09-02-2020 11:30:00
Details:

Liesbet (fluit) en Krissie (piano) hebben elkaar leren kennen in de Academie voor Muziek en Woord van Hemiksem. In 2018 kreeg Krissie de vraag om een tuinconcert op te luisteren en ze vroeg of Liesbet zin had om mee te spelen. Het optreden was een voltreffer en ze besloten om verder te gaan als Duo F.R.E.N.C.H. Hun repertoire situeert zich hoofdzakelijk in Frankrijk rond 1900, maar dat weerhoudt hen er niet van om ook andere muzikale wegen in te slaan.
 
Liesbet Moeremans (°Reet) studeerde fluit aan de Academie Muziek en Woord Hemiksem bij Jan Raes, vervolgens aan het K V M Conservatorium bij Jan Van Reeth.
Ze behaalde een Eerste Prijs Notenleer, Fluit en Kamermuziek. Vooral dat laatste genoot tijdens haar studies haar voorkeur.
Liesbet geeft Muzikale Vorming, Muzische Vorming en Initiatie in het DKO (Academies Hemiksem en Heist-op-den-Berg) en richtte het project Radio Retro (Rupel) op, waarin ze met kinderen van de basisscholen muzikale workshops verzorgt in Woon- en Zorgcentra en dat ondertussen een vast KUNSTKUUR -project is.

Verder deed Liesbet veel ervaring op als backing vocal bij diverse binnenlandse en buitenlandse artiesten.
Ze maakt als fluitiste (zangeres) deel uit van duo Kaylish (fluit/zang en harp), en Inside trio (plus one) (fluit, bas, toetsen en percussie). Elk ensemble heeft een eigen genre, en met Duo F.R.E.N.C.H. bevestigt ze haar voorliefde voor kamermuziek: intiem, kleurrijk, helder, ...

 

Krissie de Waard (°Antwerpen, 1983) heeft haar eerste muzikale stappen gezet aan de muziekacademie van Hemiksem. Hier kreeg ze gedurende 10 jaar pianoles van Kris Daelemans en ze volgde er lessen zang, klavecimbel en dwarsfluit.

Na een voorbereidend jaar aan de! Kunsthumaniora van Antwerpen, startte ze hogere muziekstudies aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Antwerpen. Ze kreeg er pianoles van respectievelijk Pascal Sigrist en Robert Groslot en studeerde er af met onderscheiding. Ze volgde masterclasses en extra lessen bij o.a. Irene Russo, Jard van Nes en Vitaly Samoshko.
Krissie is momenteel verbonden aan de! Kunsthumaniora van Antwerpen als leerkracht piano, algemene muziekleer en als pianobegeleider.

Ze begeleidt regelmatig zangers en koren tijdens repetities en concerten en is actief in verschillende ensembles. Samen met collega Jan Schaeken vormt ze een duo saxofoon-piano (“Jan & Krissie”). Zij specialiseren zich in (licht)klassieke muziek voor concerten, opluisteringen, vieringen en recepties. Ze concerteerde in België, Nederland, Duitsland, Frankrijk en in het Vlaams Parlement.

 


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?