Agenda

Kris Daelemans, piano - Monique Vermeulen, saxofoon

Datum: 19-01-2020 11:30:00
Details:

 

Monique Vermeulen behaalde aan het Kon. Vlaams Muziekconservatorium van Antwerpen het einddiploma saxofoon, met grootste onderscheiding, evenals het diploma Kamermuziek (bij Theo Mertens).
Ze werd laureate van de Nationale Instrumentenwedstrijd te Charleroi en won tevens de prijs voor de beste vertolking van een 20ste eeuwse compositie.  (“Brillance” van Ida Gotkovsky)

Ze verleende haar medewerking  aan diverse orkesten: ondermeer het orkest van de Vlaamse Opera,  het “Orchestre de Liège et de la Communauté française en het orkest van het Lemmensinstituut.
Momenteel is ze saxofoniste bij het orkest “La Passione

Ze trad op in  een aantal muziektheaterproducties; - Singer – Villanella - Wish – De Warande - Turnhout -
Daneelke – Barrik Barrak en werkte mee aan verschillende CD opnames.

Ze was gedurende jaren actief in het saxofoonkwartet Sax-O-Fun, alsook in het trio Scaramouche.
(zang, sax en piano)  Monique speelt in duo met harpiste Karen Peeters en met pianist Kris Daelemans,
in het duo “Touche de Sax”.

Ze is lerares saxofoon aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans van Lier. 
Ze leidt ook het Saxchoir van de Academie.

Kris Daelemans behaalde aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium van Antwerpen 
Eerste Prijzen piano (bij Jozef De Beenhouwer), Harmonie, Muziekgeschiedenis en Kamermuziek (bij Theo Mertens). Daarnaast volgde hij meestercursussen bij Jean-Claude Vanden Eynden, Jos Van Immerseel en
Geoffrey Parsons.

Hij werkte mee aan een aantal muziektheaterproducties als pianist en componist, met uitvoeringen in binnen- en buitenland: - Recital (Het Gevolg), - Singer (Villanella) - Wish (De Warande-Turnhout) - Daneelke (Barik Barrak)
Voor de laatste drie schreef hij tevens de muziek. 

Daarnaast componeert hij voor diverse kamermuziekbezettingen, veelal in opdracht; ondermeer voor het Vlaams Klarinettenkwartet (“Déviation”, uitgebracht op CD) en een creatie voor het Festival van Vlaanderen (“Desire in Spring”), in opdracht van tenor Jan Van Elsacker (voor zang, hobo, piano). Ook voor sopraansax en piano heeft hij tal van werken geschreven.

Als liedbegeleider werkte Kris nauw samen met sopraan Katrine Druyts. Hij speelt in duo met saxofoniste Monique Vermeulen (Touche de Sax) en met hoboïste Griet Jochems en webdesigner Ivan Waumans maakte hij de muziektheatervoorstelling “Hopen Tijd”. (Hoogenbohm)

Hij is leraar Piano en Pianolab aan de Academie voor Muziek, Woord en Dans van Heist-op-den-Berg.


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?