Agenda

'Cappella Musicale del Duomo' Coro Universitario di Camerino Italia

Datum: 26 2012 11:30 tot 13 2024 11:10
Details:
 

Het koor van Camerino kan bogen op een zeer oude traditie met documenten die teruggaan tot 1500; het heeft een zeer actief programma met concerten en liturgie en heeft die in het tal van Italiaanse steden uitgevoerd.
Het had de eer om meerdere malen concerten uit te voeren voor Paus Johannes Paulus II in het Vaticaan, en het nam deel aan de 3e editie van het International Festival van Universiteitkoren in September 1996, in Valencia (Spanje).
Zij hebben talrijke onderscheidingen en prijzen verkregen: prijs A.R.Co.M ' 96 voor niet-gepubliceerde Marchegian Opera's ("Missa Pacis" van N. Biondi), tweede prijs in de categorie voor polyfonie en derde prijs in de categorie van Gregoriaanse nummers op de XV-editie van de Nationale Competitie voor religieuze koorliederen in Vallecorsa (FR).
Sinds oktober 1999 wordt het geregisseerd door de Maestro Silvio Catalini, onder wiens leiding de volgende concerten zijn uitgevoerd: "Requiem" van W. A. Mozart, "Historia di Jephte' door G. Carissimi, het eerste concert  "In Monte Uliveti" door R. Bellafronte, de "Oratorio di Natale" van C. Saint Saens, de "Messa dell'Incoronazione" van W. A. Mozart, de " Vesperae solemnis de Confessore " van W. A. Mozart, de "Nolite Timere" van Silvio Catalini, de "Messa di Gloria" van G. Puccini, naast vele andere polyfone kapelconcerten.
In juni 2001 nam het koor deel aan de achtste editie van de Internationale Competitie O. Di Lasso,  zij werden derde in de categorie van gemengde koor stemmen.
In het Europees project "Do You Hear What I Hear?", hebben zij als eerste ooit de musical geïnspireerd door Kerstmis uitgevoerd en hadden  zij een aanzienlijke succes bij het publiek .
In 2006 nam het koor deel aan het Internationale Festival te Loreto met de muziek van de Heilige Maagd van Lauretan.
Het koor wordt ook ondersteund met de kostbare medewerking van Prof. Lanfranco Ferroni, officiële organist van de kathedraal van Camerino.

Silvio Catalini (dirigent)
geboren in Buenos Aires (Argentinië), studeerde hij briljant gitaar aan het Conservatorium van Pesaro "G.Rossini".  Ook geïnteresseerd in de problemen met betrekking tot de analyse van muziek, wijd hij zich aan de studie van harmonie en vervolgens ook aan de studie van contrapunt en compositie. Hij volgde cursussen in Gregoriaans, dirigeren van koor en orkest met leraren zoals S. Korn, N. Albarosa, am Fichera, B. Brockless, H. Maksimenco, R. Baroncelli, S. Bratchkov, G. Serembe, N.H. Samale. Hij leert, componeert, voert in concerten, regisseert koren en orkesten.
Zijn meest recente werk is het oratorium "Nolite Timere", voor Kerstmis, oratorium voor sopraan, dubbele vrouwenkoor en klein orkest op teksten van de Bijbel, de katholieke liturgie, geïnspireerd door de geschriften  van de kerkvaders en van S.S. Johannes Paulus II.

ARTIESTENMIS
SINT CAROLUS BORROMEUSKERK

Zondag, 26 augustus 2012 om 11:30 uur
met welwillende medewerking van

Cappella Musicale del Duomo Coro Universitario di Camerino, Italië

 

BIJ HET BEGIN VAN DE EUCHARISTIEVIERING
Psallite                                                V. Miserachs

KYRIË
Missa VIII De Angelis

NA DE 2de LEZING
Alleluja                                                  Gregoriano

TIJDENS DE OFFERANDE
Vierge Marie                                           Siougous

SANCTUS
Missa VIII De Angelis

AGNUS DEI
Missa VIII De Angelis

TIJDENS DE COMMUNIE
Ubi Caritas                                             Ola Gjeilo

BIJ HET EINDE VAN DE EUCHARISTIEVIERING
Cantate Domino                                  V. Miserachs

 


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?