Agenda

Geleen's Mannenkoor Mignon o.l.v. Sonja Feenstra - Tjeu Zeijen, orgel - Christel De Meulder, soliste

Datum: 07-06-2015 11:30:00
Details:

Het Geleens Mannenkoor Mignon werd op 1 februari 1926 als zang- vereniging Mignon’ opgericht. Bij gelegenheid van zijn vijfenzeventig jarig bestaan werd het koor onderscheiden met de Koninklijke Erepenning. In de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw heeft Mignon zich sterk ontwikkeld. Mignon heeft zich toen een specifieke koorklank eigen gemaakt. Mignon onderscheidt zich tevens door een sterke dynamiek, die tot uiting komt in het zeer veelzijdige repertoire. Op dit moment bestaat het koor uit meer dan tachtig zangers, welke gelijkmatig verdeeld zijn over de zanggroepen bas, bariton, tenoren 1 en tenoren 2. Enkele concertuitvoeringen zijn een vast bestandsdeel van het jaarprogramma van Mignon. Daartoe behoren het voorjaarsconcert in april en het kerstconcert in december. Van tijd tot tijd onderneemt Mignon binnen- en buitenlandse concertreizen. 


Mignon biedt leden de mogelijkheid om koorscholing te volgen aan de muziekschool onder de deskundige leiding van een zangpedagoog. Mignon mag met recht een koor zonder grenzen genoemd worden, daar het niet alleen leden telt uit Nederland, maar ook uit België en Duitsland. 

DIRIGENT 

Sonja Feenstra is met ingang van 1 januari 2014, benoemd tot dirigent van het Geleens Mannenkoor Mignon. Het is de eerste vrouwelijke dirigent sinds de oprichting van Mignon in 1926. Sonja studeerde zang en koordirectie aan het conservatorium van Maastricht bij Mya Besselink en Ludo Claesen. Ze was ook enige jaren verbonden als docent zang aan dit conservatorium. Daarnaast was ze als solist en koorlid verbonden aan de Nederlandse Opera L’Opera Wallonie en Opera Zuid.  Het verschijnsel “koor” bekleedt een voorname plaats in Sonja’s leven. Ook als professioneel koorzangeres heeft ze ruime ervaring. In die functie werkte zij o.a. bij L’Opera Wallonie, de Nederlandse Opera, Opera Zuid en het groot Omroep koor. Als koordirigent werd ze aangesteld aan de academie Genk waar zij het volwassenkoor en het vocaal Ensemble leidt. Ook is zij docent zang/koor van de musicalopleiding van de academie. Tevens heeft zij ruime ervaring als zangpedagoog en het geven van Koor coaching. 

Toccata in C BWV 564         Johan Sebastian Bach
BIJ HET BEGIN VAN DE EUCHARISTIEVIERING
Boedy imja hospodne                   (Slavische Ritus)

KYRIË & GLORIA 
Messe für Männerchor              Josef Gabriel Rheinberger                                                                                       

NA DE 1ste LEZING
Tebje Pojem                                          Dimitri Bortnianski       

TIJDENS DE OFFERANDE 
Das Morgenrot                                         Dr. K. Hofmann

SANCTUS & BENEDICTUS
Messe für Männerchor              Josef Gabriel Rheinberger

AGNUS DEI
Messe für Männerchor              Josef Gabriel Rheinberger

TIJDENS DE COMMUNIE
Magnificat                           

BIJ HET EINDE VAN DE EUCHARISTIEVIERING
King All-Glorious              George M. Vail en Chas. Wesley 

Na de H. MIS
Dialogue                                                    Louis Marchand

 

 


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?