Agenda

Stichting Robus, Alex De Rudder, klavier - Lorena del Mar, zang

Datum: 19 2012 11:30 tot 22 2024 08:48
Details:

 Alex Koo Derudder (11-02-1990 te Waregem, België) wordt momenteel beschouwd als één van de grootste opkomende jonge jazztalenten in België en Nederland. Hij was de jongste finalist van de Dutch Jazz Competition, speelde al tweemaal als leider van zijn eigen trio op het North Sea Jazz Festival en won de eerste prijs in het Prinses Christina Jazz Concours 2010.

Met twee oudere broers als violisten leerde Alex al op een heel erg jonge leeftijd kennismaken met klassieke muziek. Al gauw kreeg hij interesse in de mooie piano die in de woonkamer stond en op vijfjarige leeftijd startte hij met pianospelen. Op zijn 10de  werd hij laureaat van het Cantabile Concours voor piano (het grootste pianoconcours van België voor de jeugd) en won de prijs ‘Emmanuel Durlet’ voor de beste vertolking van het opgelegde werk en de prijs ‘Chris Van Hoof’ als jongste laureaat en participant in zijn categorie.
Na vele jaren van uitsluitend klassiek repertoire kreeg hij ook interesse in de jazzmuziek en begon

Alex zijn studies jazzpiano aan het Conservatorium van Kortrijk, waar hij op zijn 18e maxima cum laude afstudeerde. Hij kreeg niet alleen de prestigieuze prijs ‘Van der Weyden’ toegekend, voor het hoogst behaalde resultaat in het conservatorium, maar ontving tevens van de burgemeester de stadsmedaille van de stad Kortrijk voor het behalen van zijn buitengewoon resultaat.
Op aanraden van zijn toenmalige leerkracht zette Alex zijn avontuur verder in Nederland, waar het aantrekkelijke jazzklimaat en uiterst bekwame docenten belangrijke aantrekkingsfactoren waren. Sindsdien viel hij ook in Nederland al meerdere malen in de prijzen.
Alex volgde o.a. lessen bij: Brad Mehldau, Kenny Werner, John Ruocco, Dick Oatts en Rob van Bavel. Momenteel studeert hij af aan het conservatorium van Amsterdam bij Kris Goessens en Karel Boehlee.

Lorena del Mar Hernandez (zang)

Lorena del Mar (1983, Madrid) begon haar muzikale studies op 8-jarige leeftijd met klassieke pianoles in het ‘Conservatorio Profesional Rodolfo Halfftler’ te Madrid bij Eloy Terrero. Aangezien alle pianisten ook verplicht in een koor moesten zingen, ontdekten ze daar haar vocale talent.  Toen ze 16 jaar was, werd haar een plaats als zangeres in de big band van het conservatorium aangeboden, die ze meteen accepteerde. Gedurende 5 jaar was ze de vaste zangeres van de big band, waarmee ze heeft gespeeld op vele gerenommeerde podia en festivals in Spanje waaronder oa. het Móstoles International Jazz Festival (Madrid), Galapagar Jazz Festival (2001, Madrid) en in het Auditorio Nacional (Madrid), één van de meest belangrijke concertzalen van Spanje.
In Spanje speelde ze samen met vele Spaanse topmuzikanten zoals Vlady Bas, Jorge Pardo en Fran Molina.
In 2007, na afronding van haar diploma als technisch telecommunicatie-ingenieur in Spanje en Finland, besliste ze een ingangsexamen af te leggen in het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waarna ze ook werd toegelaten.
Sindsdien heeft ze ook in Nederland op diverse podia gestaan, maar probeert zich momenteel zo veel mogelijk op haar studies te focussen.
Lorena heeft gestudeerd en workshops gevolgd bij Deborah Brown, Norma Winstone, Jocelyn B. Smith, Barry Harris, Lilian Viera, Rachel Gould, Yvonne Smeets, Sanna van Vliet, Manon Heijne, Eric Gieben, Toon Roos,  John Ruocco en vele anderen.
In 2009 geraakte ze in de halve finales van de Dutch Vocalist Competition en studeerde ze cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag met een 9 en een extra aantekening voor artistiek. Tevens won ze de publieksprijs van het NEW Festival in Den Haag.


ARTIESTENMIS
SINT CAROLUS BORROMEUSKERK

Zondag, 19 augustus 2012 om 11:30 uur
met welwillende medewerking van

Alex Derudder, piano
Lorena del Mar, zang
 

BIJ HET BEGIN VAN DE EUCHARISTIEVIERING
Amarilli                                              Giulio Caccini

NA DE 2de LEZING
Missa Criolla                                     Ariel Ramirez

TIJDENS DE OFFERANDE
O Sacrum Convivium                    Olivier Messiaen

TIJDENS DE COMMUNIE
Ave Maria                                         Giulio Caccini

BIJ HET EINDE VAN DE EUCHARISTIEVIERING
Whoever thinks or hopes of love      John Dowland

 


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?