Agenda

Geneviève Chapelier, orgel - Visé

Datum: 08-03-2015 11:30:00
Details:
 
 
 
Geneviève Chapelier werd gediplomeerd aan de Muziekschool “César Franck” van Visé (Wezet) voor de lessen Piano, Orgel, Cello en Kamermuziek.
Zij behaalde op het Koninklijk Conservatorium te Luik , de Eerste Prijzen van Schriftelijke  Harmonieleer, Praktische  Harmonieleer,  Orgel (klas van Anne Froidebise) en het Hoger Diploma voor notenleer.
Op het Koninklijk Conservatorium te Brussel behaalde zij de Eerste Prijzen voor Contrapunt en Fuga. Zij heeft  deelgenomen aan verschillende internationale lessen (met H. Schoonbroodt, C. Hommel, M. Chapuis, A. Isoir, G. Guillard, E. Lebrun).
Zij geeft les  Algemene Muzikale Vorming, Schriftelijke  Harmonieleer en analyse aan de Muziekschool “César Franck” van Visé (Wezet) en aan het Conservatorium te Huy (Hoei), Orgel aan de Muziekschool van Welkenraedt.  Zij is titularis  van het Orgel Robustelly van “ Saint-Remacle-au-Pont” (Luik).
Als Organiste presteert zij vaak als soliste en in Kamermusiek- formaties (“duo Chapelier”, “Trio Jean-Baptiste Loeillet”)
Ze presteerde ook als soliste met het Universitair Orkest van Luik en met het Orkest “ Les solistes de Liège” in een Concerto van G. F. Haendel.
Als Cellist is zij lid van het Orkest J. N. Hamal en van het Universitair Orkest van Luik. Zij nam deel aan toneel-stukken, “Le malade Imaginaire” van Molière, “la Fille bien Gardée” en “la Poudre aux yeux” van Labiche in scene gebracht door Daniel Hakier, op musiek van Xavier Chapelier.
 

 

Prélude en ré mineur    Johann Pachelbel (1653 - 1706)
BIJ HET BEGIN VAN DE EUCHARISTIEVIERING
Von Gott will ich nicht lassen" BWV 658         J. S. Bach

NA DE 1ste LEZING
Ich ruf zu dir Herr Jesu Christ” BWV 639                    
                           Johann Sebastian Bach  (1685 - 1750)                                        

NA DE 2de LEZING
Liebster Jesu wir sind hier” BWV 731             J. S. Bach

TIJDENS DE OFFERANDE 
Concerto BWV 972 : adagio                            J. S. Bach

TIJDENS DE COMMUNIE
Partita " Werde munter, mein Gemüte"         J. Pachelbel

BIJ HET EINDE VAN DE EUCHARISTIEVIERING
Concerto del Signor Vivaldi 
                           Johann Gottfried Walther  (1684 - 1748)

 

Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?