Agenda

Het Antwerps Barokensemble

Datum: 1 2015 11:30 tot 01 0001 00:00
Details:
 
 
 

Una Corda di Gioia is het resultaat van een samenwerking tussen het Antwerps Barokensemble en Gerda Abts. Dit project startte met een optreden in Millegemkerk op 7 december jongstleden. Eind juni en begin juli treden zij eveneens op in Frankrijk in de streek van Boergondië. Uitgebreide autobiografie van allen vind je opgevoeligesnaar.be op de pagina biografie. Deze unieke combinatie van authentieke barokinstrumenten gespeeld door topmuzikanten, is een niet alledaagse gebeurtenis. Gerda Abts bespeelt hier zowel de Napolitaanse als de Milanese barokmandoline.

Jef Van Boven: traverso
Medestichter van het Antwerps Barokensemble.
Studeerde fluit, kamermuziek en orkestdirectie aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen en aan het Conservatorium te Brussel. Sinds 2000 specialiseert hij zich in oude muziek. Naast zijn muzikale carrière is hij ook werkzaam als bouwer van historische toetsinstrumenten. Hij is verantwoordelijk voor het onderhoud van de klavecimbels in de Artesis-Plantijn  hogeschool te Antwerpen.

Pauline Bergsma: traverso
Medestichter van het Antwerps Barokensemble.  
Na haar eerste prijs dwarsfluit en pedagogie aan de “Staatliche Hochschule für Musik” te Karlsruhe studeerde Pauline Bergsma traverso aan het Lemmensinstituut bij Frank Theuns en aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel bij Barthold Kuijken.
Nadien volgde ze nog verschillende cursussen kamermuziek, dwarsfluit en traverso in Zwitserland, Italië, Frankrijk en Duitsland. Pauline is actief in de muziekacademie te Brasschaat.

Hilde van Hoijweghen: barokcello
Studeerde cello, pedagogie en muziekgeschiedenis aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen . Hilde  was actief in verschillende Antwerpse muziekscholen en koren en musiceert nu als celliste in het salonorkest “Entr’Acte”, het Quatuor “Helicon” en het “Spinetti consort”. Daarnaast werkt zij voor het Bisdom Antwerpen in de diaconie.

Marie-Ange Boost: klavecimbel/orgel
Promoveerde aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen met diploma’s voor orgel, muziekanalyse en pedagogie. Ze onderrichtte deze vakken op haar beurt aan hetzelfde instituut .Begin jaren ‘90 onderbrak ze haar muzikale activiteiten om samen met haar echtgenoot een wereldomzeiling te ondernemen. Momenteel musiceert ze freelance in verschillende ensembles waaronder het “Modern Barokensemble” en het “Antwerps Collegium Musicum”.

Gerda Abts: barokmandoline           
studeerde aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen en aan het het Lemmensinstituut (Leuven), waar ze de diploma’s mandoline/barokmandoline, kamermuziek en pedagogie behaalde. Ze vervolledigde haar studie aan de Hochschule für Musik te Wuppertal, bij Prof. Marga Wilden-Hüsgen. Gerda concerteerde niet enkel met filharmonische orkesten van België maar ook met kamerorkesten, mandolineorkesten en in duo met verschillende gitaristen en mandolinisten. Ze onderricht nu zelf in de muziekhogescholen te Antwerpen en Leuven, en bouwt mandolineklassen uit  in de muziekacademies van Lier, Brasschaat en Wijnegem.

Concerto in G, opus 11 nr. 3                      J.Bodin de Boismortier
Allegro - Affettuoso
BIJ HET BEGIN VAN DE EUCHARISTIEVIERING
Concerto in G, opus 11 nr 3    Allegro        J.Bodin de Boismortier

NA DE 1ste LEZING
Concerto 3 in C Adagio                                               Fr. Barbella

NA DE 2de LEZING
Dixième Suite Sarabande                                         P. D. Philidor          

TIJDENS DE OFFERANDE
Concerto in D  Allegro giusto                                         A. Vivaldi

TIJDENS DE COMMUNIE
Concerto in D Largo  Rondeau                                     A. Vivaldi

BIJ HET EINDE VAN DE EUCHARISTIEVIERING
Concerto in D   Allegro                                                  A. Vivaldi


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?