Agenda

Kristien Vercammen, mezzo - Peter Maus, orgel

Datum: 08-02-2015 11:30:00
Details:

Kristien Vercammen studeerde zang aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium te Antwerpen bij Lucienne Van Deyck en Susan Roper. Voor haar solo-opdrachten wordt ze gecoacht door Bartholomeus de Kegel. 
In Rotterdam volgde ze een opleiding tot stemwerktherapeute bij Jean-René Toussaint.
Haar zangcarrière startte bij het vocaal ensemble 'La Gioia'. Ook het Wereldjeugdkoor en nog daarna het Collegium Vocale onder Philippe Herreweghe rekenden op haar stem. In kamermuziekverband concerteerde ze vooral met Pandora2. Ook liedrecitals rond het Franse lied voerde ze regelmatig uit. Voor verder solorepertoire was Kristien hoofdzakelijk te horen in oratoria zoals Requiem, Mozart en Fauré; Petite Messe Solenelle, Rossini; Weinachtoratorium, Bach; Messiah, Haendel; en andere.
Momenteel heeft Kristien haar eigen zelfstandige praktijk 'De Klankkamer' waarin ze een uitgebreide waaier aan activiteiten aanbiedt: zangles, stem- en klanktherapie, coachings bij koren, stemworkshops enz. (www.klankkamer.be)
Haar solokalender breidt ze nu opnieuw uit na een intensieve periode met haar twee dochtertjes Lieze en Janne.

 
 
 

Peter Maus [1983] volgt als kind pianoles en is in de periode 1991-2005 lid van het Antwerps Kathedraalkoor. Reeds als kind is hij behoorlijk onder de indruk van het Schyvenorgel van de Antwerpse Kathedraal, maar pas in 2004 start hij met orgelstudies bij Joris Lejeune. Intussen studeert hij zang aan het Lemmensinstituut in Leuven, maar in 2007 verhuist hij naar de orgelafdeling. Zijn hoofdleraren zijn Reitze Smits en Peter Pieters, organist van de Kathedraal van Mechelen. In juni 2011 behaalt hij het Masterdiploma in de muziek, evenals het diploma van de vernieuwde lerarenopleiding. In 2012 werd hij benoemd als organist-titularis van de Sint Laurentiuskerk in Hove. Op de monumentale orgels van de Sint Michielskerk in Antwerpen en van de Dominicanenkerk in Brussel verzorgt hij regelmatig orgelbespelingen. Naast lesopdrachten in de Antwerpse Kunsthumaniora en in de Muziekacademies van Berchem en Sint-Pieters-Woluwe is hij koorleider van de Abdij van Keizersberg in Leuven. Daarnaast is hij repetitor en begeleider bij oratoriumkoor  deCHORALE (Koninklijke Chorale Caecilia). In de kathedraal van Antwerpen is hij regelmatig te beluisteren als cantor. Als lid van Chant Group Psallentes werkte hij mee aan talloze concerten en enkele CD opnames. Hij werkt intensief samen met de vzw ZaterdagZondag voor pop-up-koorprojecten en allerlei optredens met pop- en lichte muziek.

Prelude en Fuga in G - BWV 550 - J. S. Bach (1685-1750) 
Schmücke dich, O liebe Seele - BWV 654 - J. S. Bach 
Wir glauben all' an einen Gott, Vater (à 2 clav. e pedale doppio) - Johann Ludwig Krebs (1713-1780)
Trumpet tune - Henry Purcell (1659-1695) - arr. C. H. Trevor
BIJ HET BEGIN VAN DE EUCHARISTIEVIERING
Et Exultavit uit 'Magnificat'                      Johann Sebastian Bach 

NA DE 1ste LEZING
Doch der Herr vergisst die seinen nicht,
aria uit 'Paulus' van     Felix Mendelssohn-Bartholdy (1809-1847)

NA DE 2de LEZING
Ombra mai fu                                          Georg Friedrich Händel

TIJDENS DE OFFERANDE
Now that the sun hath veil'd his light                     Henry Purcell

TIJDENS DE COMMUNIE
Music for a while                                                   Henry Purcell

BIJ HET EINDE VAN DE EUCHARISTIEVIERING
Fuga in C - BWV 545                                                 J. S. Bach

 

Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?