Agenda

Charlotte Cromheeke, sopraan - Aaron Wajberg, piano

Datum: 20 2014 11:30 tot 23 2024 01:40
Details:
 


 
 
Charlotte Cromheeke behaalde in juni 2013 het Masterdiploma Zang met grote onderscheiding aan het Conservatorium te Antwerpen in de klas van Stephanie Friede en Anne Cambier. Charlotte werd recent laureate van de Vocatio-beurs 2014.
In december 2011 maakte Charlotte haar debuut in de Koninklijke Muntschouwburg te Brussel  als Esprit in de opera Cendrillon van Jules Massenet, onder leiding van maestro Alain Altinoglu en in een regie van Laurent Pelly.
Tevens was zij te horen in verschillende producties van het Conservatorium. Zo vertolkte zij de sopraansolo uit de 4de symfonie van Gustav Mahler onder leiding van Robin Engelen. Verder speelde zij de rol van Dokter Kieouche in de Nederlandstalige 18de-eeuwse opera De Signôor in China van de Antwerpse componist Jan Thomas Baustetter. Recent speelde zij de rol van Mandane in de opera Artaserse van J.C. Bach.
Masterclasses volgde Charlotte o.m. bij Juliane Banse, Roger Vignoles, Christianne Stotijn en Abbie Furmansky. Daarnaast nam ze deel aan het Intermezzo Young Artist Program 2008 en 2009 te Brugge, waar ze de rol van Papagena (Die Zauberflöte, W.A. Mozart) en de rol van Barbarina (Le Nozze di Figaro, W.A. Mozart) vertolkte.
Met pianist Aaron Wajnberg vormt Charlotte een liedduo. Op hun repertoire staan liederen van o.a. August De Boeck, Alban Berg en Claude Debussy. Het duo concerteerde reeds in deSingel (Antwerpen), de Crystall Hall (Rogaska Slatina, Slovenië) en Carnegie Hall (New York).
 


 

Aaron Wajnberg werd geboren in een muzikantenfamilie te Antwerpen.

In 2012 behaalde hij het Master Diploma Piano met grote onderscheiding aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen in de klas van prof. Levente Kende.
Hij specialiseert zich thans verder aan het Koninklijk Conservatorium van Gent in de klas van prof. Vitaly Samoshko.

Op jonge leeftijd werd Aaron laureaat van de Cantabile, Grétry en Charlierwedstrijd.
Daarna volgden: laureaat van de “Prix Excellentia” (2007) en van de Dexia-Classics (2004) wedstrijd. (Brussel).
In 2011 wint Aaron de eerste prijs op de “American Protégé International Piano and Strings Competition” waarna hij wordt uitgenodigd om te concerteren in Carnegie Hall te New York City. In 2012 wordt hij finalist van de Internationale Epta wedstrijd Rencontres Internationales des jeunes pianistes. In augustus 2014 zal hij zijn debuut maken als solist met het wereldberoemde Israel Philharmonic Orchestra.

Aaron was te horen als solist in pianoconcerti van Mozart, Grieg, Tchaikovsky en Rachmaninov, Dit o.a. met het L’Orchestre Festival de Lille , Bruoscella Symphony Orchestra, Orchestra Sinfonica di San Remo en het Leuvens Universitair Symfonisch Orkest. Hij concerteerde in de meeste Europese landen alsook in de Verenigde Staten en in Brazilië.
Voor het Oostenrijkse label Salzburg Concert Records nam hij een CD op. 
Met Radio Klara, de Rtbf, musique3, VTM e.a… werden verscheidene live opnamen gemaakt.

Aaron Wajnberg is verbonden als docent aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen.

ARTIESTENMIS
SINT CAROLUS BORROMEUSKERK

Zondag, 20 juli 2014 om 11:30 uur
met welwillende medewerking van

Charlotte Cromheeke, sopraan
Aaron Wajnberg, piano

BIJ HET BEGIN VAN DE EUCHARISTIEVIERING
An die Musik                                          F. Schubert

NA DE 1ste LEZING
Litanei auf das fest Allerseelen             F. Schubert

NA DE 2de LEZING
Prelude (Pianosolo)                 J. S. Bach / A. Siloti

TIJDENS DE OFFERANDE
Ave Maria                                             F. Schubert

TIJDENS DE COMMUNIE
Clair de Lune (Pianosolo)                    C. Debussy

BIJ HET EINDE VAN DE EUCHARISTIEVIERING
Die junge Nonne                                   F. Schubert

 

 

 


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?