Agenda

Stichting Robus Foundation - Juris Klavins, cello - Benjamin Lescoat, altviool - Cedric Allard, viool

Datum: 29 2014 11:30 tot 21 2024 23:56
Details:

Viering Marc Dierickx – 50 jaar priester

   

Juris Klavins (21), geboren in Letland, begon zijn cellostudies bij Arimans Strauss, bij wie hij 9 jaar studeerde. Momenteel studeert hij aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel in de klas van Jeroen Reuling. Juris gaat telkens weer op zoek naar de perfectie! Ook in activiteiten die niet gerelateerd zijn met zijn cellostudies. Zo traint hij onder meer zeer intensief om een zwarte band te behalen in Karate.

Juris kreeg meermaals de kans om deel te nemen aan internationale Master Classes bij gerenommeerde leerkrachten zoals Stefan Popov, Natalia Gutman, Gary Hoffman en zijn mentor Jeroen Reuling.
Juris speelt geregeld recitals en was ook al meermaals te zien als solist met verschillende symfonische orkesten uit Letland.

 

pastedGraphic.pdf

 

Benjamin Lescoat, geboren in 1984 in zijn geliefkoosde Picardië, begint zijn muzikale studies aan het conservatorium van Amiens. Door een gelukkig toeval komt er daar een altviool in zijn handen terecht…

 

Na meerdere eerste prijzen aan verschillende conservatoria behaald te hebben (Amiens, Rueil-Malmaison en Parijs) en meerdere concertreizen gemaakt te hebben naar Spanje, Zweden, China, … met “l’Orchestre Philharmonique de France”, “l’Orchestre Sinfonica de Galicia” en “l’Orchestre de Picardie”, besluit hij naar België af te zakken en zich aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel te specialiseren in de oude muziek bij Mira Glodeanu.

 

Een nieuwe wereld gaat hier voor hem open waardoor hij de kans krijgt om samen te werken met gerenommeerde muzikanten zoals Hervé Niquet, Leonardo Garcia Alarcon, Marcel Ponseele, Sigiswald Kuijken, Sophie Gent en ensembles als Clématis, Pygmalion, Ausonia, la Chapelle Rhénane enz.

 

Op de dag van vandaag blijft Benjamin de altviool, haar repertoire en uitvoeringspraktijken verder onderzoeken van muziek uit de Barokperiode tot en met de hedendaagse muziek.

 

Cedric startte zijn vioolstudies op 6-jarige leeftijd bij Dhr. Wim Meuris in VZW Kortjakje en later in de Stedelijke Academie voor Muziek Woord en Dans te Lier, waar hij volgens de Suzukimethode werd opgeleid.
Hierdoor kreeg hij reeds op jonge leeftijd verschillende kansen om podiumervaring op te doen.

Hij volgde talloze masterclasses bij onder meer A. Korniszewski, J. M. Defalque, P. Descamps, J. Rubenstein, D. Rubenstein, Y. Horigome, A. Siwy, A. L. Breüninger, T. Samouil... Ook verschillende kamermuziekstages, waaronder MusicaMundi, bij o.a. D. Rubenstein, J. E. Soucy, V. Samoshko, ...

In 2004 werd hij geselecteerd voor YoTaM (Young Talented Musicians) met wiens ondersteuning hij o.a. technieklessen kon volgen bij A. Gallez en Y. Horigome.

In 2005 won hij “Jonge Solisten aan Zee” te Oostende (een wedstrijd waarin hij in 2003 ook als laureaat eindigde) en kreeg hij de speciale prijs “Suzanne De Neve” toegekend voor meest verdienstelijke prestatie. In datzelfde jaar maakte hij zijn orkestdebuut met “Il Nuove Musice” o.l.v. E. Lederhandler in deSingel te Antwerpen.

In 2006 won hij een 1e Prijs bij de DEXIA Classics wedstrijd en studeerde hij af aan de Stedelijke Academie voor Muziek Woord en Dans te Lier met “Grootste Onderscheiding” en ontving hij de Medaille van de stad Lier. Vanaf 2006 studeert hij ook in de vioolklas van Y. Horigome aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel.

Van 2007 tot 2012 volgde hij een specialisatie kamermuziek aan het IMEY (Institut de Musique Eugène Ysaÿe) bij D. Rubenstein.

In 2009 speelde hij als solist met het “Bruocsella Symphony Orchestra” o.l.v. Jan Steenbrugge in de concertzaal van het Koninklijk Conservatorium te Brussel en in 2010 met het “International Youth Symphony Orchestra” van San Diego o.l.v. Jeff Edmons. In datzelfde jaar werd hij tevens uitgenodigd om op het “Harmos (Kamermuziek-)Festival” te Porto te spelen.


page1image16896
 

In 2012 werd hij geselecteerd om België te vertegenwoordigen op het MusiCamp X-archi, georganiseerd door de Rotary Clubs van Cremona, en voor het IP Phoenix Program (in Porto), een samenwerkingsproject tussen verschillende conservatoria in Europa.

In 2013 behaalde hij zijn Master diploma aan het Koninklijk Conservatorium Brussel, als ook zijn lerarendiploma.

Hij speelde reeds meermaals mee in verschillende professionele orkesten, o.a. in Le Concert Olympique, de Orkestacademie/deFilharmonie, La Passione, de Munt (in samenwerking met het Koninklijk Conservatorium Brussel), TY Zeeuws Kamerorkest, Brussels Chamber Orchestra, Het Kamerorkest Brugge...

Ook als leraar viool is Cedric actief. Hij was 4 jaar actief als monitor in verschillende Jeugd Muziek Ateliers en werkte als interim vervangend leerkracht aan meerdere muziekinstellingen waaronder de SAMWD Lier en de SAMWD Roeselare. Momenteel is hij aangesteld in de HAMW (Hagelandse Academie voor Muziek en Woord) als leraar Suzuki initiatie viool.
Momenteel studeert Cedric aan het Conservatorium van Maastricht in de vioolklas van mr. Boris Belkin, geeft hij Suzuki initiatie viool aan de HAMW en maakt hij vast deel uit van het orkest “Le Concert Olympique” o.l.v. Jan Caeyers. 

ARTIESTENMIS
SINT CAROLUS BORROMEUSKERK

50 jaar Priesterjubileum
E. H. Marc Dierickx

Zondag, 29 juni 2014 om 11:30 uur
met welwillende medewerking van

Juris Klavins, cello
Benjamin Lescoat, altviool
Cedric Allard, viool

Trio in do klein: Allegro con spirito L. van Beethoven

BIJ HET BEGIN VAN DE EUCHARISTIEVIERING
Trio in do klein: Scherzo              L. van Beethoven

NA DE 1ste LEZING
Marcia - uit "Serenade voor Strijktrio Op. 10   E. von Dohnány

TIJDENS DE OFFERANDE
Trio in do klein - Finale, Presto           L. van Beethoven

TIJDENS DE COMMUNIE
Cavatina en Capriccio uit "Minitaturen Op. 75a   A. Dvorak

BIJ HET EINDE VAN DE EUCHARISTIEVIERING
Aubade                                                   G. Enescu


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?