Agenda
Vocaal Kwartet R*E*V*E Griet De Geyter, sopraan - Gunther Vandeven, contratenor - Kevin Skelton, tenor - Tiemo Wang, bariton
Sopraan Griet De Geyter was al van jongs af aan geboeid door de verscheidenheid aan muzikale genres en de mogelijkheden van de stem. Vandaag de dag vertaalt zich dat in de uiteenlopende stijlen en genres die ze op podium brengt: van polyfonie over barok en classicisme tot romantische en hedendaagse muziek in zowel opera, oratorium, lied en kamermuziekwerk met dirigenten als Otto Tausk, Vladimir Ashkenazy, James Wood, Philippe Herreweghe, Frank Agsteribbe, Richard Egarr, Nicolas Mansfield, Paul Dombrecht, Jos Vermunt en Paul Van Nevel, met orkesten als Holland Symfonia, Akademie für Alte Musik Berlin, Concerto d’Amsterdam, Residentie Bachorkest, het European Union Youth Orchestra en Champ d’Action.
Zij volgde haar opleiding aan het Lemmensinstituut te Leuven waar ze zang studeerde bij Dina Grossberger en Lieve Vanhaverbeke en blokfluit bij Bart Spanhove en Bart Coen. Na het behalen van haar diploma’s meester in de muziek zette zij haar studies verder aan de Dutch National Opera Academy te Den Haag & Amsterdam waar zij het Masters Degree in Opera behaalde. Ze ontving eveneens de Ruim Baan voor Talent-beurs om zich verder te ontplooien waarna ze haar vocale studies verder zette bij Jard van Nes. Momenteel wordt Griet gecoacht door Margreet Honig.
Gunther Vandeven concerteert regelmatig in binnen- en buitenland met verscheidene gerenommeerde ensembles, waaronder Capilla Flamenca, Collegium Vocale Gent, La Petite Bande, L’Arpeggiata, Currende en het Blindman collectief, waar hij vast deel van uitmaakt.
Hij wordt geregeld uitgenodigd om aan te treden in opera- en muziektheaterproducties. Zo zong hij de rol van Second witch in Purcells Dido & Aeneas o.l.v. Richard Egarr, en verleende zijn medewerking aan Waar is mijn ziel?, een productie rond madrigalen van Monteverdi, beide met B’rock. Met Barokopera Amsterdam was hij te horen in Purcells King Arthur, Purcell Gala en William & Mary. Verder vertolkte hij ook Orfeo in Orfeo ed Euridice van Gluck, Sorceress in Purcells Dido & Aeneas en Oberon in A Midsummer Night’s Dream van Britten.
Ook als oratoriumzanger kan Gunther rekenen op heel wat ervaring en zong hij als solist in bekend repertoire als de grote werken van Bach, Handels Messiah of Mozarts Requiem, net als in minder vaak uitgevoerde werken zoals Haydns Stabat Mater, het Utrechter Te Deum van Handel of La Maddalena a’ piedi di Cristo van Bononcini.
Aan het Lemmensinstituut te Leuven studeerde hij zang bij Lieve Vanhaverbeke. Daarna vervolgde hij zijn studies aan de Dutch National Opera Academy van Amsterdam bij Margreet Honig. Hij volgde lessen bij Andreas Scholl, Michael Chance and Ann Murray. Momenteel laat hij zich coachen door Neil Baker (Londen) en Margreet Honig (Amsterdam).
De Canadese tenor Kevin Skelton concerteerde op vijf continenten met een brede waaier van muziekensembles. Door zijn stem en muzikaliteit die zich in het bijzonder lenen tot het uitvoeren van oude muziek, concentreert Kevin zich vooral op de zeventiende-eeuwse muziek, het repertoire voor haute-contre, en de evangelistenpartijen in de grote oratoria van Bach. Kevin werkt regelmatig met de belangrijkste ensembles voor oude muziek ter wereld, waaronder de Nederlandse Bachvereniging, L’Arpeggiata, Concerto Palatino en Toronto Consort. Hij zong op tal van beroemde locaties, zoals het Concertgebouw Amsterdam en Carnegie Hall, en op de festivals voor oude muziek van Boston, Brugge en Utrecht.
Kevin studeerde zang, directie en musicologie aan de universiteiten van Toronto, Indiana en Oxford. Hij ontving talrijke bekroningen en studiebeurzen, waaronder toelages van de Canada Council for the Arts en de Ontario Arts Council. Kevin heeft ook al verscheidene publicaties op zijn naam staan en zal later dit jaar zijn eerste boek, Settle the Score: performer’s analysis for the classical singer, publiceren.
Tiemo Wang begon zijn muzikale loopbaan als violist. Hij werkte bij verschillende ensembles zoals Het Gelders Orkest en de orkesten van de omroep. Hij volgende zanglessen bij José Scholte, Joost van der Linden en Frans Fiselier, en wordt momenteel gecoacht door Henny Diemer.
Tiemo zong rollen als Mr. Gobineau in The Medium en Ben in The Telephone; Uberto in La serva padrona en Aeneas/Sailor in Dido and Aeneas. Bij de Nationale Reisopera zong hij William in Robinson Crusoë van Jacques Offenbach in een regie van Marcel Sijm. Sinds 2007 is Tiemo verbonden aan VocaalLAB Nederland, waar hij onder meer meewerkte aan Séraphin van Wolfgang Rihm, met het DoelenEnsemble in een regie van Neil Wallace. Tijdens het Holland Festival 2009 zong hij in Passion van Pascal Dusapin in een regie van Pierre Audi. In 2009 soleerde hij in Cadenza van Bob Zimmerman met de Radio Kamer Filharmonie onder leiding van Micha Hamel. Hij speelde de rol van proletariër in A Dog’s Heart bij De Nederlandse Opera, een nieuwe opera van Alexander Raskatov.
Afgelopen seizoen zong Tiemo onder meer in Die Soldaten van Bernd Alois Zimmerman bij De Nederlandse Opera, en vertolkte hij Kassandra in Oresteia van Xenakis, in een productie van Muziektheater Transparant, Asko|Schönberg en VocaalLAB Nederland. Voorts was hij te horen in het Holland festival in de voorstelling Utopia 47 met het Belgische gezelschap Bl!indman.
Dit seizoen werkt Tiemo met het Productiehuis Hollands Diep in Dordrecht en komend najaar speelt hij de voorstelling Naked Lunch met het dansgezelschap Club Guy en Roni.
ARTIESTENMIS
SINT CAROLUS BORROMEUSKERK
Zondag, 16 maart 2014 om 11:30 uur
met welwillende medewerking van
Vocaal Kwartet R*E*V*E
Griet De Geyter, sopraan
Gunther Vandeven, contratenor
Kevin Skelton, tenor
Tiemo Wang, bariton
BIJ HET BEGIN VAN DE EUCHARISTIEVIERING
Absalon fili mi J. Desprez
KYRIE
Mass for Four Voices W. Byrd
TUSSENZANG
I heard the voice Th. Tallis
TIJDENS DE OFFERANDE
Vultum tuum (deel 1) J. Desprez
SANCTUS & BENEDICTUS
Mass for Four Voices W. Byrd
AGNUS DEI
Mass for Four Voices W. Byrd
TIJDENS DE COMMUNIE
Vultum tuum (deel 2) J. Desprez
BIJ HET EINDE VAN DE EUCHARISTIEVIERING
Vultum tuum (deel 3) J. Desprez
Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?