Agenda

Dorine Mortelmans, sopraan - Emmanuel Van Kerckhoven, orgel

Datum: 2 2014 11:30 tot 21 2024 22:20
Details:

                                  

Dorine Mortelmans, sopraan behaalt haar diploma ‘Meester in muziek’ in het conservatorium van Antwerpen. Ze vervolgt haar opleiding in de operastudio van de Muziekkapel Koningin Elisabeth te Waterloo en daarna is ze verbonden aan Opera Studio Nederland.
Dorine werkt mee aan verscheidene opera- en muziektheaterproducties. Ze vertolkt de rol van Blonde (Die Entführung aus dem Serail), Belinda (Dido and Aeneas) bij Opera Zuid en Opéra de Wallonie, Serpina (La Serva Padrona), La Musica (Orfeo, Monteverdi) onder regie van Pierre Audi, Adele (Die Fledermaus), Ljoebima (Skupoy, Pashkevich) in het Grachtenfestival Amsterdam, Dafne (La Dafne, Marco da Gagliano), Frasquita (Carmen), Gretel (Hänsel und Gretel), Zerlina (Opera Buffa) van Laika en Transparant, en Lucy (The Telephone). In de Munt is ze te horen als één van de zes nonnen in De Vuurengel (Prokovief) onder leiding van Kazushi Ono. In hetzelfde operahuis zingt ze later Noémie in Cendrillon (Massenet), Haydn Amore, Little England, en onlangs nog de cover voor Jano in Jenufa (Janacek). In de Vlaamse Opera zingt ze Stimme des Falken en Hüter der Schwelle (Die Frau Ohne Schatten), Amore (Il ritorno d’Ulisse in Patria) en middagconcerten met Händels Agrippina Condotta a Morire.

Daarnaast verzorgt ze als soliste ook concerten met verscheidene orkesten en koren onder leiding van Patrick Davin, Christian Arming, Koen Kessels, Leo Hussain, Guy Van Waas, Frank Agsteribbe, … Zo vertolkt ze onder meer het Gloria van Vivaldi, Judas Maccabaeus en Dixit Dominus van Händel, de Sacramentliturgie van Leopold Mozart, verschillende cantates van J.S. Bach, het Magnificat van Vic Nees, het Magnificat van Zelenka, het Requiem van Fiocco en in Historia di Jephta van Carissimi. Dorine heeft concerten met het Orchestre Philharmonique Royal de Liège gezongen, onder andere de sopraan solo in Carmina Burana.

Verder is ze actief als liedzangeres. Ze heeft onder andere een Brahmsconcert met David Van Looveren op haar repertoire staan.

   

Emmanuel Van Kerckhoven studeerde grootste met onderscheiding af aan Codarts, Conservatorium van Rotterdam. Bachelor orgel en Master Kerkmuziek (Improvisatie, Koordirectie, Liturgie en hymnologie, Zang, Gregoriaans)

Master Orgel, specialisatie barokmuziek en Specialisatie muziekgeschiedenis, orgelbouw, contrapunt en fuga.
Hij volgde Masterclasses bij Daan Manneke, Ben van Oosten, Peter Planyavsky en Jean Boyer
Hij is docent aan Muzarto, academie voor muziek, woord en dans, Essen-Kalmthout
Geeft de lessen AMC (Algemene Muziekcultuur) Muziekgeschiedenis Orgel Begeleidingspraktijk (improvisatie en harmonisatie)
Momenteel is hij organist-titularis in de Sint-Norbertuskerk, Sint-Hubertuskerk te Antwerpen.
Hij is ook Artistiek leider en dirigent – Het Antwerps Barokorkest
Hij gaf soloconcerten op orgel onder meer in: Sint-Quintinuskathedraal (Hasselt), Sint-Michiel en Sint-Goedelekathedraal (Brussel), Onze-Lieve-Vrouwekathedraal (Antwerpen), Sint-Stefanuskerk (Gent), Sint-Niklaaskerk (Gent),Oude Kerk (Amsterdam, Nederland), Grote of Sint-Laurenskerk (Rotterdam, Nederland), Oude Kerk en Nieuwe Kerk  (Delft, Nederland), Grote Kerk (Den Haag, Nederland), Sint-Pauluskerk (Tilburg, Nederland), Sint-Janskerk (Gouda, Nederland), Basilique Notre-Dame du Saint-Cordon (Valenciennes, Frankrijk), Eglise Saint-Rémy (Dieppe, Frankrijk)
Concerten met kamermuziekensembles of orkest, waaronder: Trio met Hans Van Kerckhoven (viool) en Katelijn Van Kerckhoven (cello), Duo met Liesbeth Bultman (orgel), R.U.T.H., muziektheatervoorstelling met film, dans, elektronica en muziek, Pièces pour bariton et hautbois met Romain Dayez (bariton) en Alex Van Beveren (hobo), Het Antwerps Barokorkest: Fiume naturale (Antwerpen), Cantate Barroche (Antwerpen), Noord-Duitse cantates (Antwerpen en Hoogstraten) en Actus Tragicus (Gent)

Hij was adviseur bij verschillende restauratieprojecten en onderhoud van diverse Antwerpse orgels
Publicatie door professor dr. M. Gielis (Universiteit Tilburg): Emmanuel Van Kerckhoven: Kerkmuziek moet een feest zijn.
 

ARTIESTENMIS
SINT CAROLUS BORROMEUSKERK

Zondag, 2 maart 2014 om 11:30 uur
met welwillende medewerking van

Dorine Mortelmans, sopraan
Emmanuel Van Kerckhoven, orgel
 

Sonate in d klein                                 B. Galuppi

BIJ HET BEGIN VAN DE EUCHARISTIEVIERING
Messiah, How beautiful                      G. F. Händel                   

TUSSENZANG
Priez pour paix                                      F. Poulenc

TIJDENS DE OFFERANDE
Now that the sun hath veil’d                  H. Purcell

TIJDENS DE COMMUNIE
Ave Maria                                                 M. Head

BIJ HET EINDE VAN DE EUCHARISTIEVIERING
Bist du bei mir                                         J. S. Bach

 

 

 

 

 


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?