Agenda

Edwige Cardoen, sopraan – Aline Vercruyssen, alt Mathis Van Cleynenbreugel, tenor - Luc Martens, bas

Datum: 16-02-2014 11:30:00
Details:
 
De sopraan Edwige Cardoen begon op 7-jarige leeftijd te zingen in het Merksems Jeugd- en Kinderkoor (nu Scaldis Cantat) o.l.v. Lieve Suys,
waarin ze reeds verschillende solo’s vertolkte. Tevens studeerde ze piano aan de muziekacademie van Merksem. Ze zette haar muziekstudies verder aan het Stedelijk Conservatorium van Mechelen en volgde zang bij An Walker. 

In 1993 behaalde Edwige het laureaatsdiploma zang aan het Lemmensinstituut te Leuven met eerste prijzen voor zang  (bij Dina Grossberger) en notenleer. Daarnaast nam ze deel aan verscheidene cursussen, waaronder “Das Treffen” in Bayreuth, een vervolmakingscursus “Liedgestaltung” bij de befaamde Wolfram Rieger, en één in het Spaanse El Escorial, waar ze zich toelegde op muziek uit barok en rococo.
Na haar studies vervolmaakte ze zich bij Loh Siew Tuan, Lucienne Van Deyck, Jill Feldman en Rolande Van der Paal.
Momenteel volgt ze nog les in klankoriënterend zingen bij Ingrid Voermans in Den Haag en studeert ze cello bij Katelijne Van Kerckoven. 

Sinds 1994 zingt Edwige bij het Collegium Vocale o.l.v. Philippe Herreweghe. 
Verder zong ze regelmatig met het VRT-koor, Il Fondemento, Currende, de Kathedraalkoren van Mechelen en Brussel,... 
Als soliste verzorgde ze concerten met Zefiro Torna en werkte ze de afgelopen jaren mee aan o.a. Carmina Burana (Orff), Gloria (Poulenc & Vivaldi), Lauda Sion (Mendelssohn), Messiah (Händel), Requiem (Mozart) enz. 
Edwige Cardoen is als lerares zang verbonden aan Dé Kunsthumaniora te Antwerpen en de muziekacademies van Willebroek en Ekeren. 

Luc Martens volgde een zangopleiding bij Greetje Anthoni, en studeerde hij muziekgeschiedenis bij Boudewijn Buckinx aan het Conservatorium te Antwerpen. (Eerste prijs 1983).
Als koorzanger maakte hij deel uit van het Halewyn-koor o.l.v. Michaël Scheck, de Capella Sancta Michaelis en Currende o.l.v. Eric Van Nevel, Ex Tempore o.l.v. Florian Heyerick, Reinhard Goebel en Sigiswald Kuyken, Il Fondamento o.l.v. Paul Dombrecht, Anima Aeterna o.l.v. Jos Van Immerseel, de Capella Brugensis o.l.v. Patrick Peire en het Radiokoor. Met deze ensembles nam hij deel aan talrijke CD-opnames en concerten in binnen- en buitenland. Met enkele collega’s uit deze ensembles richtte hij het vocaal kwartet “La  Passeggiata" op, dat zowel a capella als met pianobegeleiding vooral romantische muziek brengt.
Als solist trad hij op in werken van o.a. Bach, Mozart, Schubert, Grieg, Ryba, Charpentier en Fauré met diverse amateurkoren.
Sinds september 2002 dirigeert hij het Koor Melos in Melsele en sinds september 2003 het St-Gregoriuskoor, nu Cantagilli, in St-Gillis-Waas.

Aline Vercruyssen (mezzosopraan)In 2003 behaalde Aline Vercruyssen (°1985) met grootste onderscheiding de hogere graad voor piano en notenleer aan de Academie voor Muziek, Woord en Dans te Sint-Niklaas. Daar volgde ze eveneens altviool en muziektheorie. Haar studies bio-ingenieur aan de Universiteit Gent stonden haar muzikale passie niet in de weg: in 2005 sloot ze zich aan bij het Jeugd en Muziek Orkest van Antwerpen en werd ze lid van het Gents Universitair Koor. Na enkele jaren zangles aan de muziekacademie te Gent wordt ze nu gecoacht door sopraan Griet De Geyter. 

Aline volgde masterclasses bij onder meer Claire Lefilliâtre (Le Poème Harmonique) en Ayala Sicron. Ze zingt bij Ex Tempore o.l.v. Florian Heyerick en bij het veelbelovende kamerkoor Koriolis o.l.v. Joris Derder. Daarnaast is ze als soliste actief in verscheidene ensembles.Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?