Agenda

Pétillant’Semble - Eva Verheyen, harp - Sofie Verbeeck, fluit - Joyce Kuipers, cello

Datum: 8 2012 11:30 tot 13 2024 11:38
Details:
   Eva Verheyen                                        Joyce Kuipers                                          Sofie Verbeeck
 
http://www.petillantsemble.be/
 
Pétillant'Semble

Pétillant'Semble is een nieuw en jong ensemble dat een frisse wind laat waaien doorheen het klassieke muzieklandschap. Hun gemeenschappelijke passie voor kamermuziek, bracht hen op het idee een nieuw ensemble op te richten. Pétillant'Semble wil het cliché van stoffige, ernstige en afstandelijke muziek inruilen voor een warme, intieme en artistieke sfeer. De liefde voor de Franse impressionistische muziek met haar subtiele klankkleuren, waar naast emotie ook de sfeer centraal staat, bracht hen samen.

Door de unieke combinatie van houtblazers, strijkers en harp beperkt Pétillant'Semble zich niet tot een bepaalde stijl of genre, maar kan het gehele kamermuziekrepertoire worden ontdekt. De Franse muziek vormt de rode draad doorheen hun repertoire, maar ook werk van hedendaagse en Belgische componisten wordt met enthousiasme op het programma geplaatst.

Pétillant'Semble is een flexibel ensemble en presenteert zich in verschillende bezettingen, hierdoor wordt het concert voor de luisteraar een boeiende afwisseling.

Nieuws

Twee programma’s van Pétillant’Semble werden goedgekeurd door de Commissie van "Aanbod Podium": ‘Sons Purs’ en ‘En Trio’. Deze werden opgenomen in het aanbod "Nieuw Talent" van de Vlaamse overheid. Hierdoor kunnen organisatoren, die dit programma boeken, een financiële tegemoetkoming krijgen van de Vlaamse overheid
In december neemt Pétillant’Semble trio (fluit, cello en harp) deel aan de Forte wedstrijd te Limburg. Zij spelen er Deux pieces en trio van de Belgische componist Joseph Jongen. 

Pétillant'Semble op de nieuwe cd van het Conservatorium!
??Op maandag 5 december 2011 om 20u wordt in de Witte Zaal van het Conservatorium (Beel Hoog) de nieuwe, jaarlijkse CD van de Vrienden Conservatorium Antwerpen voorgesteld. Sedert twee jaar is deze uitgave gewijd aan veelbelovende recent afgestudeerden of masterstudenten, dit onder de toepasselijke naam “SPOREN”. Masterstudente Woordkunst Carmien Michels is op maandag 5 december gastvrouw en zij ontvangt de uitvoerders op het podium voor een aantal boeiende gesprekken en een reeks muzikale uitvoeringen. Pétillant'Semble nam voor deze cd het werk "Introduction et allegro" van Maurice Ravel op. 

ARTIESTENMIS
SINT CAROLUS BORROMEUSKERK

Zondag, 8 juli 2012 om 11:30 uur
met welwillende medewerking van

Pétillant’Semble
Eva Verheyen, harp
Sofie Verbeeck, fluit
Joyce Kuipers, cello
 

BIJ HET BEGIN VAN DE EUCHARISTIEVIERING
La vierge et l’enfant uit Pastorales de Noël   A. Jolivet

NA DE 2de LEZING
Dolly                                                             G. Fauré

TIJDENS DE OFFERANDE
Le Cygne                                           C. Saint-Saens

TIJDENS DE COMMUNIE
Sicilienne                                                    G. Fauré

BIJ HET EINDE VAN DE EUCHARISTIEVIERING
Allegro uit Deux Pieces en trio                  J. Jongen

 


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?