Agenda

Saskia Van Herzeele, piano & Maarten Vandenbemden, gitaar

Datum: 12 2014 11:30 tot 30 2024 02:22
Details:

 

Saskia Van Herzeele (°1988) kreeg haar eerste pianolessen op zesjarige leeftijd van Catharina Leijnse.  Tussen haar tiende en achttiende levensjaar werd ze vijf maal laureate van de Cantabile Pianowedstrijd, waarbij ze ook meermaals de Emmanuel Durlet-prijs won voor haar uitvoering van het opgelegd werk. In 2006 behaalde ze met het Parnassia Pianotrio een eerste prijs kamermuziek op de Dexia Classics.  
Na haar middelbare school besloot ze eerst een ander pad dan het muzikale te verkennen en schreef ze zich in aan de K.U. Leuven voor de bachelor en later master in de psychologie. In tussentijd bleef ze steeds actief als pianiste en in kamermuziekverband en volgde ze masterclasses bij onder meer Jan Vermeulen, John Whitelaw, Saskia Boon en Daniel Blumenthal. 

In 2011 studeerde Saskia af als psychologe aan de K.U. Leuven. In datzelfde jaar werd ze toegelaten tot de klas van Daniel Blumenthal aan het conservatorium van Brussel, waar ze tot op heden de opleiding piano volgt. Inmiddels brengt ze ook zelf haar liefde voor muziek over in pianolessen aan kinderen en verdiept ze zich in de invloed van muziek op de menselijke psyche bij verschillende doelgroepen.

Maarten Vandenbemden (°1994) kreeg op vierjarige leeftijd zijn eerste gitaarlessen van zijn vader, en studeerde onder zijn leiding met grootste onderscheiding af aan de Academie voor Podiumkunsten van Overijse, waar hij tevens piano, ensemble, muziekgeschiedenis en harmonieleer volgde.

Maarten is eerste laureaat gitaar van de wedstrijd Dexia Classics 2011, en in de zomer van 2013 ontving hij de ‘Special prize for best interpretation’ uit handen van Štepán Rak op het internationaal gitaarconcours te Kutná Hora, Tsjechië.
Sinds 2011 studeert Maarten gitaar aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel in de klas van Antigoni Goni, en combineert dit met de richting muziekschriftuur. In november 2013 werd hij er geselecteerd als solist in  het Concierto de Aranjuez van Joaquin Rodrigo, in samenwerking met SymphoniaAssai o.l.v. Wouter Lenaerts. Hij volgde reeds masterclasses bij onder meer Konrad Ragossnig, Yves Storms, Ian Watt en Sharon Isbin.

Muziek maken krijgt nog een heel nieuwe dimensie wanneer het kan kaderen binnen een bijzondere persoonlijke band. Toen Saskia en Maarten elkaar in hun eerste bachelor op het Brussels  Conservatorium leerden kennen, begonnen ze al gauw met veel plezier samen te musiceren. Ze besloten dan ook om het repertoire voor de ongebruikelijke combinatie klavier-gitaar te verkennen en leggen zich ook zelf toe op het maken van transscripties. Als duo volgden ze reeds kamermuzieklessen en -masterclasses bij Eric Robberecht, Viviane Spanoghe en Marialena Fernandes. In hun samenspel tasten ze gretig de vele coloristische mogelijkheden van hun instrumenten af, op zoek naar een bezielde en steeds weer verrassende interpretatie.

ARTIESTENMIS
SINT CAROLUS BORROMEUSKERK

Als aandenken aan stichters en bezielers van de Artiestenmis Dhr. & Mevr. Benoit en Nelly Roose.
Kwart vleugel piano Harrington in eigendom verworven door het Artiestenfonds vzw

Zondag, 12 januari 2014 om 11:30 uur
met welwillende medewerking van

Saskia Van Herzeele, piano
Maarten Vandenbemden, gitaar
 

BIJ HET BEGIN VAN DE EUCHARISTIEVIERING
Arpeggione Sonate in a, D821 - Adagio       Franz Schubert

TUSSENZANG
Grande Sonate Brillante op. 102 - Adagio non tanto
                                                                       Anton Diabelli

TIJDENS DE OFFERANDE
Arpeggione Sonate in a, D821 - Allegro moderato
                                                                    Franz Schubert

TIJDENS DE COMMUNIE
Sonata - Allegro moderato                           Manuel Ponce


BIJ HET EINDE VAN DE EUCHARISTIEVIERING
Concierto de Aranjuez - Allegro con spirito      Joaquin Rodrigo

 


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?