Agenda

Stichting Robus Foundation - Cedric Allard, viool - Matthias Roelen, altviool - Daan De Vos, cello

Datum: 22 2013 11:30 tot 13 2024 10:46
Details:
 

Cedric Allard startte zijn vioolstudies op 6-jarige leeftijd bij Dhr. Wim Meuris in VZW Kortjakje en later in de Stedelijke Academie voor Muziek Woord en Dans te Lier, waar hij volgens de Suzukimethode werd opgeleid.
Hierdoor kreeg hij reeds op jonge leeftijd verschillende kansen om podiumervaring op te doen.
Hij volgde talloze masterclasses bij onder meer A. Korniszewski, J. M. Defalque, P. Descamps, J. Rubenstein, D. Rubenstein, Y. Horigome, A. Siwy, A. L. Breüninger, T. Samouil... Ook verschillende kamermuziekstages, waaronder MusicaMundi, bij o.a. D. Rubenstein, J. E. Soucy, V. Samoshko, ... 

In 2004 werd hij geselecteerd voor YoTaM (Young Talented Musicians) met wiens ondersteuning hij o.a. technieklessen kon volgen bij A. Gallez en Y. Horigome.
In 2005 won hij “Jonge Solisten aan Zee” te Oostende (een wedstrijd waarin hij in 2003 ook als laureaat eindigde) en kreeg hij de speciale prijs “Suzanne De Neve” toegekend voor meest verdienstelijke prestatie. In datzelfde jaar maakte hij zijn orkestdebuut met “Il Nuove Musice” o.l.v. E. Lederhandler in deSingel te Antwerpen.
In 2006 won hij een 1e Prijs bij de DEXIA Classics wedstrijd en studeerde hij af aan de Stedelijke Academie voor Muziek Woord en Dans te Lier met “Grootste Onderscheiding” en ontving hij de Medaille van de stad Lier. Vanaf 2006 studeert hij ook in de vioolklas van Y. Horigome aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel.
Van 2007 tot 2012 volgde hij een specialisatie kamermuziek aan het IMEY (Institut de Musique Eugène Ysaÿe) bij D. Rubenstein.
In 2009 speelde hij als solist met het “Bruocsella Symphony Orchestra” o.l.v. Jan Steenbrugge in de concertzaal van het Koninklijk Conservatorium te Brussel en in 2010 met het “International Youth Symphony Orchestra” van San Diego o.l.v. Jeff Edmons. In datzelfde jaar werd hij tevens uitgenodigd om op het “Harmos (Kamermuziek-)Festival” te Porto te spelen.

In 2012 werd hij geselecteerd om België te vertegenwoordigen op het MusiCamp X-archi, georganiseerd door de Rotary Clubs van Cremona, en voor het IP Phoenix Program (in Porto), een samenwerkingsproject tussen verschillende conservatoria in Europa.

In 2013 behaalde hij zijn Master diploma aan het Koninklijk Conservatorium Brussel, als ook zijn lerarendiploma.
Ook als leraar viool is Cedric actief. Hij werkte 4 jaar actief als monitor in verschillende Jeugd Muziek Ateliers en werkte als interim vervangend leerkracht ook aan meerdere muziekinstellingen waaronder de SAMWD Lier en de SAMWD Roeselare. Momenteel is hij aangesteld in de HAMW (Hagelandse Academie voor Muziek en Woord) als leraar initiatie viool.

Hij speelde reeds meermaals mee in verschillende professionele orkesten, o.a. in Le Concert Olympique, de Orkestacademie/deFilharmonie, La Passione, de Munt (in samenwerking met het Koninklijk Conservatorium Brussel), TY Zeeuws Kamerorkest, Brussels Chamber Orchestra ...

Momenteel studeert Cedric aan het Conservatorium van Maastricht in de vioolklas van mr. Boris Belkin, geeft hij initiatie viool aan de HAMW en maakt hij vast deel uit van het orkest “Le Concert Olympique” o.l.v. Jan Caeyers. 

Mattijs Roelen (°1989) startte op 7-jarige leeftijd met altviool lessen aan de muziekacademie van Lier bij Wim De Cock, op zijn 15de besloot hij verder te studeren in muziek aan de Kunsthumaniora van Brussel bij Marc Claes. Van 2009 tot 2012  studeerde aan in het conservatorium van Antwerpen in de klas van Leo De Neve. Sinds september 2012 studeert hij in de klas van Marjolein Dispa aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij volgde masterclasses bij onder meer Jon Thorne, Ervin Schiffer, Nobuko Imai, Svan Arne Tepl, Anner Bijlsma, Edith van Moergastel, Esther van Stralen, Marc Tooten, Tony Nys en Santiago Cantó Durá.

Als freelance altviolist werkte hij mee aan producties in België en Nederland met onder meer Het Kamerorkest Brugge, Sinfonia Rotterdam, Kamerorkest TY, Arc-en-Ciel,...

Als solist trad hij op in onder meer op in werken van Mozart, Bruch, Telemann en Hindemith.

 ARTIESTENMIS
SINT CAROLUS BORROMEUSKERK

Zondag,  22 september 2013 om 11:30 uur
met welwillende medewerking van

Cédric Allard, viool
Matthias Roelen, altviool
Daan De Vos, cello
 

BIJ HET BEGIN VAN DE EUCHARISTIEVIERING
Divertimento in ES, KV 563 -
2 Allegrobewegingen                          W. A. Mozart

TUSSENZANG
 Trio Nr. 3 Op. 53 - Vivace assai               J. Haydn 

TIJDENS DE OFFERANDE

Trio Nr. 2 Op. 53 - Allegro di molto           J. Haydn

TIJDENS DE COMMUNIE
Trio Nr. 1 Op. 53 - Presto                          J. Haydn

BIJ HET EINDE VAN DE EUCHARISTIEVIERING
Trio in Bes, D 471                                 F. Schubert

 


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?