Agenda

O. H. Hemelvaart Herdenking Ast Fonteyne - De Netezonen

Datum: 09-05-2013 11:30:00
Details:

Het mannenkoor "De Nethezonen" werd officieel in 1882 gesticht, alhoewel er in de stadsarchieven en zelfs in de "Geschiedenis der Stad Lier" sprake is van 1865.

Het koor was eerst gevestigd in het "Spiegelhof" aan de Begijnhofstraat en nadien in "De nieuwe Congo".
Na de sluiting van dit lokaal belandde "De Nethezonen" in het Casino.

Vandaag repeteren de Netezonen in de "Refuge" aan de Zimmertoren.
Het huidige koor telt momenteel een veertigtal leden. De gemiddelde leeftijd bedraagt 63 jaar en ons oudste lid is tachtig. Piepjong zijn we dus zeker niet, maar het is nu eenmaal erg moeilijk om mensen van 30 of 40 jaar te vinden. Die zijn bezig met hun werk, met de kinderen, met hun huis en met hun afbetaling. Pas als ze met pensioen zijn sluiten ze zich bij ons aan. De nieuwe pensioenregeling speelt dus niet in onze kaart, aldus voorzitter Richard van Besauw.

Vijf jaar geleden brachten De Netezonen een jubileum-cd uit. Dat doen we dit keer wellicht ook. Wat al wel vaststaat, is een reeks concerten die we samen met een vrouwenkoor gaan zingen. Die vrouwen staan al te popelen om met ons te mogen zingen. Onze mannen zijn trouwens even enthousiast, geeft voorzitter Van Besauw toe.

Het 130-jarig bestaan werd gevierd met een concert op zondagen 4, 11 en 18 maart om 15u in zaal Kartuizershof in de Kartuizersvest in Lier. Het programma is erg verscheiden: u hoort er zowel studentenliederen als opera.
De Netezonen worden zoals steeds begeleid door pianiste Jeanne Appeltant.

Info: www.mannenkoor-denetezonen.be