Agenda

Trompetensemble o.l.v. Niranjan Wijewickrema

Datum: 03-03-2019 11:30:00
Details:

 

 

 

Niranjan Wijewickrema

subcategorieën: trompetleraar (academie) , hoogleraar natuurlijke trompet (academie) , professor (e) van schrijven en analyse (academie)

NW, afkomstig van de Muziekacademie van Grez-Doiceau, studeerde muziek aan de Koninklijke Conservatoria van Muziek van Brussel en Bergen, behaalde de
Eerste Prijs van Solfege, Geschiedenis voor Muziek en Geschreven Harmonie, evenals het Hogere Diploma specialisatie voor Musicologie. 
Hij studeerde trompet bij Pierre Thibaud (Parijs) en Jerome Callet (New York) alvorens een trompetaculteit te behalen aan het IMEP van Namen (klas van Antoine Acquisto)
en het diploma van trompetorkest. Aan de Köln Hochschule für Musik in de klas van Friedemann specialiseert hij zich in barok-trompet en ook aan de Hoogeschool voor Kunsten van Amsterdam. 
Als lid van het ensemble Tuba Mirum en directeur van de Belgische baroksolisten, treedt hij regelmatig op in Duitsland, Oostenrijk, België, Frankrijk, Spanje, Italië, Polen, Tsjechië en Nederland. Niranjan Wijewickrema is momenteel een promovendus aan de Universität für Musik Karlsruhe.