Agenda

Musica Nova o. l. v. Paul Dinneweth - Joris Lejeune, orgel

Datum: 21-10-2012 11:30:00
Details:
 

Musica Nova: een boeiend koor!

Alles begint voor Musica Nova in 1965 met een pas van het conservatorium afgestudeerde, ambitieuze jonge dirigent. Roger Leens ronselt zijn eerste zangers bij een aantal families in het Boomse en bouwt de volgende 40 jaren een koor uit met een indrukwekkende reputatie en een even indrukwekkend palmares (talrijke opnames, optredens voor televisie, internationale koorwedstrijden).

In 2005 geeft Roger de fakkel door aan Paul Dinneweth, die de tradities van het koor verderzet. Een volgehouden streven naar een hoog artistiek niveau en het programmeren van minder bekende, uitdagende koormuziek zijn daar enkele van. Daarbij wordt ook aandacht besteed aan hedendaagse koorwerken van eigen bodem. Een en ander leidt tot boeiende en gevarieerde jaarconcerten: de creatie van een nieuw, hedendaags Requiem (componist Martin Valcke) naast het Requiem van Gabriel Fauré, de zelden uitgevoerde 'Via Crucis' van Franz Liszt met Jan Michiels aan de piano, maar ook 'Kerstmuziek van Händel tot Bach' zijn enkele hoogtepunten van de afgelopen jaren. 

Musica Nova bestaat momenteel uit een 50tal zangers. Elk jaar staat er minstens één concertproductie op het programma. Daarnaast werkt het koor ook aan een repertorium voor speciale gelegenheden, zoals (huwelijks)vieringen, kerstconcerten en koorwedstrijden.