Agenda

Matinee Concert Saskia Van Herzeele, piano & Maarten Vandenbemden, gitaar

Datum: 25-10-2015 14:30:00
Details:

Een Matinee concert dat u niet mag missen.

Saskia Van Herzeele (°1988) kreeg haar eerste pianolessen op zesjarige leeftijd van Catharina Leijnse. Ze was vijf maal laureate van de Cantabile Pianowedstrijd, en won meermaals de Emmanuel Durlet-prijs. In 2006 behaalde ze met het Parnassia Pianotrio een eerste prijs kamermuziek op de Dexia Classics.  Na haar middelbare school behaalde zij aan de K.U.Leuven de bachelor en Master in de psychologie In tussentijd bleef ze steeds actief als pianiste in kamermuziekverband en volgde ze masterclasses bij onder meer Jan Vermeulen, John Whitelaw, Saskia Boon en Daniel Blumenthal. In 2011 werd ze toegelaten tot de klas van Daniel Blumenthal aan het conservatorium van Brussel.

Maarten Vandenbemden (°1994) kreeg op vierjarige leeftijd zijn eerste gitaarlessen van zijn vader, en studeerde met grootste onderscheiding af aan de Academie voor Podiumkunsten van Overijse, waar hij tevens piano, ensemble, muziekgeschiedenis en harmonieleer volgde. Sinds 2011 studeert Maarten gitaar aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel bij Antigoni Goni. In 2013 werd hij er geselecteerd als solist in  het Concierto de Aranjuez van Joaquin Rodrigo, in samenwerking met Symphonia Assai o.l.v. Wouter Lenaerts. Hij volgde reeds masterclasses bij onder meer Konrad Ragossnig, Yves Storms, Ian Watt en Sharon Isbin.

Als Duo Adentro tasten ze in hun samenspel gretig de vele coloristische mogelijkheden van hun instrumenten af, op zoek naar een bezielde en steeds weer verrassende interpretatie.

Zij concerteren in eigen bewerking met muziek van :
Mario Castelnuovo-Tedesco,  Maurice Ravel, Astor Piazzolla en  Arvo Pärt.

Hartelijke groet en tot ziens op onze 2de Matinee,
Fonds Carolus Borromeus