Agenda

Strijkkwartet ARCO BRILLANTE - Edith Haesendonckx & Marleen Valvekens viool - Veerle Demey, altviool - Ingrid Switsers, cello

Datum: 20 2019 11:30 tot 01 0001 00:00
Details:

 

 

 

 

 

 

Edith Haesendonckx behaalde in 1990 het diploma laureaat viool aan het Lemmensinstituut in Leuven. In 1991 behaalde ze een eerste prijs kamermuziek aan het muziekconsevatorium te Antwerpen. 
Onder leiding van Alois Kottmann behaalde ze in 1994 het diploma’ Instrumental und Gesangspädagogik’ met grote onderscheiding aan de Hochschule für Musik
und Darstellende Kunst te Frankfurt am Main. 
Edith trad op als soliste in Hofheim (Duitsland) met de ‘Kottmann-Streicher’ onder leiding van Alois Kottmann. 
Aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium van Antwerpen behaalde ze in 1995 het pedagogisch getuigschrift samenspel en instrumentaal ensemble. 
Momenteel is ze verbonden als leerkracht viool, samenspel en instrumentaal ensemble aan de muziekacademie van Ekeren, Deurne en Wilrijk.
Ze concerteert als violiste bij het strijkkwartet ‘Arco Brillante’ en het pianotrio ‘Artaria’ met pianist Peter Oerlemans en cellist Joost Cuypers. 

Marleen Valvekens haar muzikale roots gaan terug naar het muziekatelier te Schilde, gesticht door haar ouders, waar ze haar eerste muziekonderricht kreeg.
Momenteel staat het muziekatelier onder haar leiding.
Verder volgde ze les in verschillende muziekacademies en studeerde ze viool, kamermuziek en pedagogie aan het muziekconservatorium te Antwerpen en Brussel.
Zij speelde mee in diverse ensembles o.a.Musici Academici en het Belle Epoque Orchestra en vele andere.
Door haar interesse in de barokmuziek specialiseerde ze zich in barokviool.
Ze geeft viool, samenspel en instrumentaal ensemble in de academie voor muziek en woord van Antwerpen/Wilrijk.
Verder engageert ze zich op verschillende muzikale domeinen o.a. muziekcursussen van Musica en de musiceerdagen van Jeugd en Muziek.

Veerle Demey studeerde aanvankelijk altviool en piano aan het Lemmensinstituut te Leuven, waar ze les kreeg van Frans Vos (altviool) en Frans Van Beveren (piano).
Twee jaar later koos zij ervoor om zich volledig op altviool te richten en zette haar studies verder aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen.
Ze kreeg er les van Leo De Neve en Steven De Roeck en behaalde in 2017 de graad Master in de muziek.Ingrid Switsers

Ze volgde masterclasses bij o.m. Gérard Caussé, Peter Manning, Máté Szucs, Jorge Alves en Guy Ben-Ziony.

Als altvioliste maakt zij deel uit van het Strijkkwartet Arco Brillante. Daarnaast speelt zij freelance met het orkest van de Opera van Vlaanderen, De Munt, La Passione
en meer. Momenteel is zij tewerkgesteld als altvioolleerkracht aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord Dans van Lier.

Ingrid Switsers studeerde aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen en aan het Lemmensinstituut te Leuven voor notenleer,
muziekgeschiedenis, harmonie, cello, pedagogie en optie muziektherapie. Ze studeerde cello bij Hans Mannes en Jaap Kruithof.

Ze is lerares cello, vooral gericht naar jonge kinderen (vanaf 4 jaar) aan de Academies van Turnhout en Borgerhout, en in Muziekatelier Ward de Beer te Borgerhout.
Als celliste maakt zij deel uit van het Strijkkwartet Arco Brillante. Free-lance verleent zij haar medewerking aan zeer diverse produkties: musical (oa ‘Jane Eyre’), opera (‘t Klein Podium),
operette (Vlaams Muziek Theater, Brasschaats Muziek Theater, Belcantogezelschap Sint Niklaas), salonorkest ‘Causerie tendre’, theater, koorbegeleidingen …enz. Zij speelt op een
franse 7/8 cello, een typische damescello, uit 1865van F. Contal uit Mirecourt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?