Agenda

Vocaal ensemble - Annelies Brants - Aline Vercruyssen - Paul Foubert - Luc Martens - Dinara Krukziener

Datum: 04-10-2020 11:30:00
Details:

 

Sopraan Annelies Brants behaalde haar Master of Music diploma zang aan het Conservatorium van Antwerpen bij Guy de Mey. Ze studeerde ook bij Stefanie Friede en Lucienne Van Deyck.
Annelies Brants is al enkele jaren lid van het vocaal ensemble Ex Tempore (regie: Florian Heyerick), waarmee ze regelmatig als soliste optrad. Sinds 2007 werkt ze aan projecten samen met Collegium Vocale Gent (directeur: Philippe Herreweghe). Andere ensembles waarmee ze samenwerkt zijn Il Gardellino
(regie: Marcel Ponseele), Vox Luminis (regie: Lionel Meunier), Studium Chorale (regie: Hans Leenders) en Octopus Soloists (regie: Bart Van Reyn).
Annelies Brants is ook zangdocent aan de Muziekacademies van Kapellen en Brasschaat en zingt onder meer in Collegium Vocale Gent dat dit jaar vijftig jaar bestaat.

Aline Vercruyssen (mezzosopraan) In 2003 behaalde Aline Vercruyssen (°1985) met grootste onderscheiding de hogere graad voor piano en notenleer aan de Academie voor Muziek, Woord en Dans te Sint-Niklaas. Daar volgde ze eveneens altviool en muziektheorie. Haar studies bio-ingenieur aan de Universiteit Gent stonden haar muzikale passie niet in de weg: in 2005 sloot ze zich aan bij het Jeugd en Muziek Orkest van Antwerpen en werd ze lid van het Gents Universitair Koor. Na enkele jaren zangles aan de muziekacademie te Gent wordt ze nu gecoacht door sopraan Griet De Geyter. 

Aline Vercruyssen volgde masterclasses bij onder meer Claire Lefilliâtre (Le Poème Harmonique) en Ayala Sicron. Ze zingt bij Ex Tempore o.l.v. Florian Heyerick en bij het veelbelovende kamerkoor Koriolis o.l.v. Joris Derder. Daarnaast is ze als soliste actief in verscheidene ensembles.


Paul Foubert tenor, geboren te SINT-NIKLAAS, studeerde aanvankelijk notenleer en dwarsfluit aan de muziekacademie van zijn geboorteplaats. Al spoedig kwam er vocale interesse en studeerde hij bij stempedagoge Mevr. Marie-Thérèse Maesen aan het conservatorium te Antwerpen.
Na beëindiging van deze studies, die hij in 1991 afsloot met grootste onderscheiding, is hij actief in verschillende vocale ensembles. Sinds 1992 is hij lid van het vocaal ensemble “Ex Tempore” (o.l.v. Florian Heyerick), sinds 1993 bij de “Capella Brugensis” (o.l.v. Patrick Peire) en van 1995 t/m 2002 bij “Il Fondamento”
(o.l.v. Paul Dombrecht).  Ook zingt hij sinds 1995 als freelancer mee met het Vlaams Radio Koor (vroeger BRT-koor)
Bij deze ensembles verleende hij zijn medewerking aan tal van TV- en radio-opnames. Ook cd-opnames in binnen- en buitenland waaronder de Internationaal bekroonde CD “Der Tod Jesu” van Telemann, Bachkantates i.s.m. Musica Antiqua Köln o.l.v. Reinhard Goebel, verder nog de genomineerde opera-cd “Tancredi”
van Rossini o.l.v. Alberto Zedda.  Ook de filmmuziek voor de Disney-films ‘De klokkenluider van Notre-Dame’ en ‘Mulan’ zijn vernoemenswaardig.
Recent vertolkte hij nog de hoofdrol (Mr Squeers) in de musical SMIKE ( vrij naar Nicholas Nickelby) i.s.m. het knapenkoor van het college ‘In dulci jubilo’ o.l.v. Dieter Vanhandenhoven.
Sinds 2004 is hij vast verbonden aan het Vlaams Radio Koor. Als solist trad hij reeds op in binnen- en buitenland met werken van o.m. Bach, Schütz, Mozart, Brahms, Händel, Fauré,...

 

Luc Martens bas, volgde een zangopleiding bij Greetje Anthoni, en studeerde hij muziekgeschiedenis bij Boudewijn Buckinx aan het Conservatorium te Antwerpen. (Eerste prijs 1983).
Als koorzanger maakte hij deel uit van het Halewyn-koor o.l.v. Michaël Scheck, de Capella Sancta Michaelis en Currende o.l.v. Eric Van Nevel, Ex Tempore o.l.v. Florian Heyerick, Reinhard Goebel en Sigiswald Kuyken, Il Fondamento o.l.v. Paul Dombrecht, Anima Aeterna o.l.v. Jos Van Immerseel, de Capella Brugensis o.l.v. Patrick Peire en het Radiokoor. Met deze ensembles nam hij deel aan talrijke CD-opnames en concerten in binnen- en buitenland.
Met enkele collega’s uit deze ensembles richtte hij het vocaal kwartet “La  Passeggiata" op, dat zowel a capella als met pianobegeleiding vooral romantische muziek brengt.
Als solist trad hij op in werken van o.a. Bach, Mozart, Schubert, Grieg, Ryba, Charpentier en Fauré met diverse amateurkoren.
Sinds september 2002 dirigeert hij het Koor Melos in Melsele en sinds september 2003 het St-Gregoriuskoor, nu Cantagilli, in St-Gillis-Waas.

 

Dinara Krukziener verzorgt de orgelbegeleiding. Zij komt uit Kazakhstan en woont in Alma-Ata, heeft muziek gestudeerd aan Казахская Государственная Консерватория им. Курмангазы . (Het Kazachse Staatsconservatorium Kurmangazy)  

 

Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?