Agenda

Kon.Tilburgs Mannenkoor o.l.v. Hennie Ramaekers

Datum: 23-06-2013 11:30:00
Details:

Veel Tilburgers kennen het Koninklijk Tilburgs Mannenkoor St. Caecilia, in de wereld van de mannenkoormuziek een begrip. Het is een koor met een rijke, 135 jaar oude traditie. Het repertoire is uiterst veelzijdig: klassiek, religieus, musical, barbershop en volksmuziek, popsongs en jazz. Het spreekt voor zich dat goed zingen alleen mogelijk is in een koor dat een goede onderlinge sfeer kent. Onder leiding van een inspirerende dirigent en met een enthousiast bestuur wordt gezongen op het hoge niveau waarop het koor zich al jaren bevindt.

Op weg naar een koor met 100 zangers!
Mannenkoor St. Caecilia boekt succes met zijn cursus voor beginnende zangers: “Ontdek je stem”.
In september 2012 trok deze cursus veertien (ook jonge) mannen, waarvan er twaalf na afloop besloten koorlid te worden en inmiddels participeren zij volwaardig binnen het koor.

Daar bleef het niet bij.
Op 25 februari jl. startte er een nieuwe cursus met nu maar liefst 28 deelnemers! Vanwege het grote aantal is de groep in tweeën gedeeld. Wekelijks krijgen zij een uur les onder leiding van dirigent Hennie Ramaekers en zangdocent Geertje Kuypers. Indien zij de cursus goed doorlopen kunnen zij zich evt. mettertijd opgeven als aspirant-lid van het Koninklijk Tilburgs Mannenkoor St. Caecilia.

Voor meer informatie: kijk ook op www.sint-caecilia.nl