Agenda

Rob Pitcher, tenor - Petros Bakalakos, orgel

Datum: 20-01-2013 11:30:00
Details:

 

De Amerikaans-Belgische tenor Rob Pitcher behaalde zijn Bachelor of Music diploma aan het Augustana College en zijn Masters aan de Universiteit van Massachusetts.
Na zijn studie vertrok hij naar Boston, alwaar zijn professionele loopbaan een aanvang nam. Daar specialiseerde hij zich in oude en moderne muziek.
Hij trad onder andere op met het Boston Bach Ensemble en de Schola Cantorum of Boston. 
Als solist zong hij er zijn eerste Messiah (Handel) en tevens de Mis in b (insi-klein) van Bach en The Company of Heaven van Britten. 
Zijn uitvoering als Evangelist in de Johannes-Passion en het Weihnachts-Oratorium van J. S. Bach oogstten bijzondere lof van de ‘Boston Globe’.
In 1999 verhuisde Rob Pitcher naar Europa waar hij een breed repertoire heeft opgebouwd. 
Zijn veelzijdigheid bracht hem een contract aan het Theater van Nordhausen (Duitsland) en de Monschau Klassik, concerten in England (Bach’s Mis in b (in si-klein) in de kathedraal van Ripon in Engeland) en Europese tournees met Don Giovanni (Don Ottavio), Cosí fan tutte (Ferrando) en DieFledermaus (Eisenstein).
Ook als concertzanger heeft Rob een breed repertoire. Het varieert van Handels Messiah, Bachs Johannes-Passion, Mis in b (in si-klein), Die Schöpfung van Haydn, de oratoria van Mendelssohn (Elias en Paulus) tot werken van Monteverdi en Britten.