Agenda

Kirchenchor St. Bartholomäus Niederkrüchten in Nordrhein-Westfalen

Datum: 14-10-2018 11:30:00
Details:

Het koor is opgericht in 1862 eerst als puur mannenkoor en nadat het de chaos van de twee oorlogen had overleefd, werd het uitgebreid naar een gemengd koor. Vandaag is nog steeds de belangrijkste taak van het koor de muzikale opluistering van de goddelijke diensten in St. Bartholomeus. Maar er waren ook "seculiere" programma's, die zijn aangenomen met veel sympathie vanaf de jaren 1950. Zoals in Romberg waar het koor Gabriels "Requiem" met choirmasters Willy Cuypers uitvoerde en dat resulteerde in een ensemble gewijd aan het  vocale en het onderhoud van A capella kunst, er zijn talrijke concerten samen met orkest onder zijn stokje uitgevoerd zoals "de Bel" van A. Fauré en  "Cecilia" van Charles Gounod.
Koordirigent Volker Mertens nam het stokje over in 1989. De opneming van de meesterwerken van de choral literatuur en de uitbreiding van het repertoire met inzet op de stemmen  zijn zijn voornaamste zorg.

Het koor bestaat op dit moment (2018) uit 96 leden, waarvan 73 actieve zangers , met inbegrip vande  koordirigent Volker Mertens.

BIJ HET BEGIN VAN DE EUCHARISTIEVIERING                                                                                                    Ich will dich rühmen Herr       Alfred Hochadliger

KYRIË & GLORIA
Missa Brevis                              Jacob de Haan

NA DE 1ste LEZING
Herr Deine Güte               August Eduard Grell

NA DE 2de LEZING
Halleluja"(kurz-ohne Vers)                C. Mawby

TIJDENS DE OFFERANDE
Musik  Bleibe bei uns                    W .H. Monk

SANCTUS
Missa Brevis                            Jacob de Haan

AGNUS DEI
Missa Brevis                            Jacob de Haan

TIJDENS DE COMMUNIE
Pacem in Terris                          Marco Frisina
   
BIJ HET EINDE VAN DE EUCHARISTIEVIERING
Preiset Gott                                       W.Trapp