Agenda

Christian Gerharz, orgel & Gregor Finke, bariton i.s.m. Calcant vzw

Datum: 26-08-2018 11:30:00
Details:

 

     

Christian Gerharz (* 1969 in Koblenz, Duitsland) studeerde aan de Folkwang Hochschule te Essen D. (orgel: Prof. S. Ahrens) en heeft er zijn A-examen in 1995
voltooid.
Vervolgens nam hij postdoctorale studies voor orgel aan de Musikhochschule van Keulen (Prof. J. Geffert), waar hij afstudeerde met een diploma in 1999.
Hij volgde vele masterclasses, met inbegrip van zijn volledige opleiding bij Jon Laukvik, Joris Verdin (druk wind harmonium), Guy Bovet en Harald Vogel.
In 2001 werd hij tweede prijswinnaar op de "internationale Hermann Schroeder competition". Christian Gerharz begon te werken als fulltime kerkmusicus in 1995 aanvankelijk in de kloosterkerk "Zu unserer lieben Frau" en St. Johannes Evangelist in Oberhausen. In 2006 werd hij benoemd tot coördinatie kerk muzikant van
de nieuw opgerichte parochie van St. Marien van Oberhausen. Hier leidt hij koren van verschillende leeftijden. Ook georganiseerd hij de lopende concertserie van de
de parochie, de beide orgel en koorconcerten (j. Haydn "Schepping", W. A. Mozart "Requiem", C. Saint-Saëns 'Kerst oratorium' en anderen).
Vaak heeft hij als solist opgetreden met orgelprogramma's, als een continuo-organist en als een partner in de kamermuziek met harmonium en piano.
Concerttournees nam hij in heel Duitsland en in andere Europese landen, zoals Italië, Zwitserland en Noorwegen.

 

 

 

Gregor Finke studeerde aan de Folkwang Hochschule Essen kerkmuziek. Na de daaropvolgende studie van oude muziek, met zijn uitgebreide concert activiteiten is begonnen na zijn studie aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam met Peter Kooy en Max van Egmond .
Naast het standaard concertrepertoire is de oude muziek een centraal punt van zijn artistieke werk, dat hem samenbracht met befaamde dirigenten zoals Philippe Herreweghe, Konrad Junghänel en Hermann Max.
In verschillende operaproducties heeft hij zijn vaardigheden kunnen aantonen, meest recentelijk speelde hij  als gast Etappe met Salvatore Sciarrinos in Macbeth in de Opera van Wuppertal (seizoen 2006/07).
Als uitbreiding van zijn solo werken gaat hij zingen in ensembles. Hier moesten het Huelgas ensemble (Paul van Nevel), de Schola Heidelberg (Walter Nußbaum)) en het koor van de NDR het stilistische bereik weergeven.
Sinds het wintersemester 2007/08 doceert hij aan de Folkwang-Universiteit voor Kunsten in Essen.