Agenda

Onze Heer Hemelvaart - Herdenking Ast Fonteyne - Vocaal kwartet Pantharei Jan Van Mol, orgel

Datum: 29 2014 11:30 tot 10 2014 09:15
Details:   

Vocaal ensemble Pantarhei werd opgericht in november 2012 door An Meeusen.
An vond het enthousiasme bij 3 professionele zangers, die toevallig ook dicht in elkaars buurt wonen, om op een gelijkgestemd niveau de vreugde van samen zingen te beleven.

Zowel Sarah, An, Govaart als Kai-Rouven hebben reeds vele ervaring opgedaan bij verscheidene gerenomeerde ensembles en dit zowel als koor- ensemble- als solozanger.
Samen willen ze hun professionaliteit delen binnen Vocaal ensemble Pantarhei.
In december 2012 brachten zij een eerste concert ‘Villancicos de navidad’ samen met  het volwassenenkoor Caljenté olv An Meeusen  en het instrumentaal ensemble oude muziek olv Wim Becu.

Hun eerste eigen concert  ‘O magnum mysterium’ ging door op 20/01/2013, waar zij een programma brachten met liederen uit de Spaanse renaissance met als onderwerpen geboorte, moeder en kind, nieuw leven,…Zo bezongen zij ook hun eigen geboorte.

Dit nieuwe ensemble kijkt ernaar uit verder te groeien en de positieve respons op hun auditie voor de cultuurmarkt charmeerde hen. Zij gingen de uitdaging aan op zondag 25/08 een programma te brengen zo dicht mogelijk bij Antwerpen. Zij genoten ervan voor een volle Sint-Pauluskerk te zingen.

10 dagen eerder waren zij te horen op de 19de Antwerpse Orgelwandeling in de Saint Boniface Church met een Engels 19de eeuws programma begeleid door Hayley Waddell aan het orgel.

Verder staat er een CD-opname van de Missa Stabat mater van Hieronymus Vinders op het programma.

Op 28/09/2013 brengen zij met ‘Viva Antverpia’ een programma vlaamse polyfonie gedrukt en/of geschreven in Antwerpen.  In de 16de eeuw was Antwerpen in volle bloei . Zowel economisch als cultureel floreerde Antwerpen en de muziekdrukkunst met Susato en Plantijn was zeer belangrijk voor onze componisten. U hoort werken van oa. Lassus, Liegeois, Souliaert, Susato, Baston, Non Papa.  Er wordt gezongen in het Vlaams en in het Frans. Daarbij zal u meegnomen worden naar Antwerpen van de 16de eeuw door Wilfried Speelmans, een Aantwaarps verteller.Zondag, 1 juni 2014

Kent College Choristers, England  
o.l.v. Rod Spencer

 

 

Kent College koorzangers zijn alle leerlingen in Kent College Canterbury. Dit is een School van Methodist voor leeftijden 3-18, waar muziek een belangrijke rol in het dagelijks leven speelt. De koorzangers zingen een gevarieerd repertoire van geestelijke als wereldlijke muziek voor kerkdiensten en concerten in de schoolkapel, de lokale omgeving en daarbuiten.

Als onderdeel van hun straathoekwerk collecteren de koren duizenden ponden voor het goede doel, door grootschalige concerten met lokale basisscholen in Canterbury Cathedral en het Marlowe Theatre in Canterbury te organiseren.  Ze hebben veel succes in nationale competities, meest recentelijk won het  Barnardos kinderkoor  in 2013, dit heeft geleid tot een optreden in de Royal Albert Hall in Londen.

Elk jaar gaan ze op tour, en geven uitvoeringen in sommige van de grote kathedralen in Europa. In 2013 zongen ze in massa in St Mark Venetië.

In 2005 zongen ze al een Artiestenmis in onze kerk